Cioloș, Mişcarea România Împreună, atac la PSD-ALDE

Bogdan Cotigă / 22 oct 2018 / 12:14 Salveaza PDF Comentarii
Dacian Cioloș
Descriere foto: Dacian Cioloș

Mişcarea România Împreună (RO+) consideră că, după verdictul Comisiei de la Veneţia, 'marionetele infractorilor şi-au pierdut legitimitatea de a mai schimba legile justiţiei şi codurile penale'. 

Într-un comunicat transmis luni, RO+ afirmă că promotorii modificării legilor justiţiei şi a codurilor penale 'au picat lamentabil testul în faţa profesioniştilor din cadrul Comisiei de la Veneţia'. 'Odată cu verdictul Comisiei de la Veneţia, coaliţia PSD - ALDE şi-a pierdut ultima urmă de legitimitate pentru a mai conduce în mod credibil dezbaterile cu privire la organizarea justiţiei şi la politica penală în România', se spune în comunicat. Potrivit sursei citate, concluziile Comisiei de la Veneţia 'sunt devastatoare' pentru coaliţia PSD - ALDE. 'PSD, ALDE şi UDMR ne-au minţit: deşi liderii coaliţiei guvernamentale au asigurat cu cinism şi rea-credinţă cetăţenii români că modificările adoptate ar satisface cerinţele Comisiei de la Veneţia, concluziile recent publicate dovedesc contrariul. Potrivit Comisiei, unanim acceptată drept cel mai important corp european de profesionişti din domeniul justiţiei, modificările adoptate de către majoritatea guvernamentală din România subminează independenţa justiţiei şi afectează grav capacitatea statului român de a combate corupţia, crima organizată şi infracţiunile violente', se precizează în comunicat.

Coaliția, discreditată de două ori

În opinia RO+, coaliţia guvernamentală este de două ori discreditată: din punct de vedere juridic 'pentru haosul normativ creat şi pentru lipsa de profesionalism cu care a impus modificările legislative'; din punct de vedere politic 'pentru maniera de legiferare pusă în slujba unor interese infracţionale şi pentru ignorarea opoziţiei magistraţilor şi a societăţii faţă de aceste modificări'. RO+ subliniază că dezbaterea publică privind justiţia şi statul de drept trebuie repornită pe baze noi. 'Dar nu de către cei care au dus România înapoi cu 15 ani, printr-o tentativă de restauraţie a partidului-stat, cu mecanisme de protecţie a jafului din banul public', se arată în comunicat. 


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26