Urmărește emisiunea live


Cioloș la prezidențiale. Weber: Nu se întoarce cu coada între picioare

Renate Weber
Renate Weber

În direct la România TV europarlamentarul Renate Weber a vorbit despre șansele pe care le are Dacian Cioloș la alegerile prezidențiale, dar s-a arătat indignată și de modul de organizare al alegerilor europarlamentare în România. 

Dacian Cioloș este noul președinte al grupului Renew Europe, fondat de USR-PLUS cu ALDE Europe și En Marche. În cazul în care va candida la alegerile prezidențiale, Renate Weber susține că Dacian Cioloș nu se va putea întoarce la funcția obținută. 

”Acolo, domnul Cioloș nu își mai aparține. Nu își poate permite să vină să candideze în România decât dacă are 150% convingerea că va fi ales. Că nu se poate întoarce cu coada între picioare acolo și să spună: vai, știți, eu vreau să fiu în continuare lider. Din punctul meu de vedere, domnul Cioloș este în afara competiției pentru prezidențiale”, a precizat Renate Weber în direct la România TV. 

Nereguli la europarlamentare!?

În cadrul emisiunii, europarlamentarul Renate Weber și-a exprimat indignarea și față de anumite ”nereguli la alegeri” și consideră că instituțiile statului, precum Biroul Electoral Central, Autoritatea Electorală Permanentă, ar trebui să dea explicații. 

”Eu am condus în numele Uniunii Europene, am avut cel mai mare număr de misiuni, ca șefă de miniune de observare electorală. Eu ceea ce am văzut aici, sincer vă spun, eu nu am văzut în America Latină. Adică atâta lipsă de transparență și atâtea nereguli. Sunt trei întrebări fundamentale. A fost fraudă? Nu știu să vă spun. Eu pentru fraudă trebuie să văd inclusiv intenția. Au fost nereguli? Fără doar și poate. Întotdeauna sunt nereguli. Întrebarea fundamentală este: au fost aceste nereguli atât de numeroase încât să afecteze rezultatul final?”, a mai spus Renate Weber. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel