Cioloş, despre incendiile din Parcul Văcăreşti: Bănuiesc ce se întâmplă

Premierul Dacian Cioloş spune că o să folosească toate mijloacele pe care le are la dispoziţie pentru a înţelege ce se întâmplă în Parcul Natural Văcăreşti, unde în ultima perioadă au izbucnit mai multe incendii, precizând că bănuieşte ce se întâmplă, însă nu poate face acuzaţii bazându-se doar pe supoziţii.

'Înainte de a vă cere ajutorul trebuie să utilizez eu toate mijloacele pe care le am la dispoziţie pentru a înţelege ce se întâmplă acolo. Cam bănuiesc eu, dar nu pot acuza bazându-mă doar pe supoziţii.

Oricum, de un lucru fiţi sigur: când am pus semnătura mea pe acea hotărâre de guvern care făcea din 'groapă' un parc natural, am făcut-o din convingere. Şi o să fac tot ce ţine de mine pentru ca lucrurile să evolueze în direcţia lor naturală acolo. Sunt situaţii când omul nu are dreptul să distrugă a doua oară ceea ce natura a reparat deja', a scris premierul Cioloş, marţi, pe Facebook, într-un răspuns la o postare a lui Ciprian Muntele.

Ciprian Muntele i-a transmis marţi pe pagina sa de Facebook un mesaj prim-ministrului Cioloş, în care a făcut referire la acţiunea de ecologizare din Parcul Văcăreşti din data de 30 iunie la care a participat şi premierul.

'Domnule Dacian Cioloş, sunt atât de puţine situaţiile în care eu v-aş fi scris vreodată în viaţa asta un mesaj public pe Facebook. Din păcate, acum e una dintre ele. Eu sunt băiatul ăla care v-a făcut săptămâna trecută celebra poză de când aţi strâns gunoaie în Parcul Natural Văcăreşti. Pe mine m-a impresionat mult gestul dumneavoastră, v-am crezut sincer şi v-am admirat, deşi sunt dintre cei care, visceral, au căpătat în timp reacţii de respingere la tot ce vine din zona politică. Dar v-am urmărit atent şi m-aţi convins. Ba chiar m-am certat cu mulţi oameni pentru a le explica ceea ce am simţit eu atunci, că n-aţi venit la paradă, că aţi fost acolo pentru a da un exemplu de implicare civică. Am mai simţit în ziua aia că, în sfîrşit, după ani lungi de luptă, locului ăluia îi va fi bine. În ziua aia am plecat acasă atât de liniştit, părea evident că urmează doar simple formalităţi pentru ca acel loc să fie definitiv salvat. Eram, de fapt, naiba mai ştie pentru a câta oară în viaţa asta, plin de naivitate. Nu doar că locul ăla e departe de a fi salvat, dar acum am sentimentul că cineva îl vrea în continuare distrus. Şi mă tem că de data asta pare foarte hotărât s-o şi facă. Ştiţi, în ultimele 24 de ore alte 3 incendii mari au avut loc în Parcul Văcăreşti. Ceea ce pentru noi, ăştia implicaţi cel puţin cu sufletul în proiectul ăsta, e trist, jignitor, e obositor şi cam fără de speranţă', a scris Ciprian Muntele.

Acesta a precizat că soluţiile sunt evidente şi depind de oameni din subordinea premierului.

'Nu ştiu exact ce să vă cer. Pentru că soluţiile sunt evidente, ele există, sunt atât de simple şi depind, din păcate, de nişte oameni pe care îi aveţi în subordine. Cred că mai degrabă voiam doar să vă transmit mâhnirea noastră. Mie îmi rămâne doar să mă agăţ de imaginea cu care am plecat atunci, din groapa aia, de unde am strâns împreună gunoaie, pe căldura aia sufocantă. Dacă e reală, dacă chiar aţi venit din convingere să strângeţi gunoaie, eu cred că n-o să lăsaţi ca lucrurile să continue aşa. N-are cum. E imposibil. Dar asta o s-o aflăm, probabil, în următoarele zile. Oricum, succes, domnule Cioloş! Ştiu că lucrurile astea nu depind în totalitate de dumnevoastră. De-aia e şi păcat că nu ne cereţi ajutorul în momente de-astea. Nici nu ştiţi ce pierdeţi', a mai spus Ciprian Muntele în mesajul transmis premierului Cioloş.

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit marţi în Parcul Văcăreşti, fiind stins de pompieri.

Acest incendiu a afectat o suprafaţă de două hectare, după cum au anunţat oficiali ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti. Şi luni a izbucnit un incendiu de vegetaţie în Parcul Văcăreşti, fiind afectată o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel