Cioloş, decizie radicală: Vom modifica o Hotărâre de Guvern

Dacian Cioloş a declarat că a cerut Ministerului Sănătăţii să elaboreze un proiect de modificare a unei Hotărâri de Guvern prin care să crească exigenţa procesului de control şi de monitorizare a biocidelor.

'Am constatat (...) o problemă legislativă în privinţa procesului de verificare şi monitorizare a biocidelor. Această verificare şi monitorizare în momentul de faţă, în România, se face doar pe baza unor documente, deci administrativ, în sarcina producătorilor. Miercuri am cerut Ministerului Sănătăţii să vină cu un proiect de modificare a unei Hotărâri de Guvern prin care să ameliorăm procedura de control şi de monitorizare a biocidelor şi să creştem exigenţa acestui proces de control şi de monitorizare', a afirmat Dacian Cioloş, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Premierul a spus că vor urma şi alte măsuri pentru clarificarea situaţiei privind inspecţiile din spitale. 'Aceasta este o primă etapă a măsurilor pe care le avem în vedere pentru a clarifica situaţia privind inspecţiile din spitale. În perioada următoare vom veni cu alte măsuri', a spus Dacian Cioloş.

Prim-ministrul a precizat că luni va avea o discuţie mai amplă cu un grup de experţi privind măsurile care pot fi luate pentru îmbunătăţirea situaţiei în sistemul de sănătate şi pentru recâştigarea încrederii cetăţenilor.

'Intenţionez de altfel ca în cursul zilei de luni să organizez o întâlnire cu un grup de experţi, de specialişti provenind din sistemul de sănătate, dar şi din afara sistemului, dar care cunosc sistemul, pentru a avea o discuţie mai amplă legat de măsurile pe care le putem lua pentru a îmbunătăţi situaţia în sistem şi mai ales pentru a recâştiga încrederea cetăţenilor, a pacienţilor în sistemul de sănătate din România. Aşa cum am mai declarat deja, sănătatea devine o prioritate pentru mine pentru următoarele luni de mandat şi vom căuta toate măsurile pe care le putem lua pe termen scurt şi pe termen mediu, deci în următoarele luni, pentru a ameliora situaţia în acest sector', a mai spus Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel