Cioloş, atac la Ciorbea: E o ruşine

Fostul premier Dacian Cioloş, preşedintele fondator al Mişcării România Împreună, a afirmat miercuri că ceea ce face Victor Ciorbea din calitatea sa de Avocat al Poporului este "o ruşine pe care cetăţenii României nu au de ce să şi-o asume şi să o suporte". 

Într-un comunicat transmis miercuri, Mişcarea România Împreună se angajează politic "să refacă întreaga structură a sistemului juridic pe care PSD şi ALDE încearcă să o distrugă în aceste zile" şi "să taie toate pensiile speciale pe care actuala putere politică le foloseşte ca mită pentru persoanele aflate în sistem, astfel încât acestea să susţină demantelarea justiţiei". 

"Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, ar trebui să iasă de urgenţă la pensie dacă doreşte să beneficieze de actuala pensie specială care i-a fost oferită", se arată în comunicatul Mişcării România Împreună. În opinia formaţiunii, la viitoarele alegeri, forţele democratice vor prelua conducerea politică şi vor schimba "de urgenţă" toate aceste măsuri "care constituie o mită mascată prin care se cumpără complicitatea unor oameni fără scrupule". 

Dacian Cioloş a afirmat că "este o ruşine" ceea ce fac PSD şi ALDE cu sistemul de justiţie

"Vedem că sunt dispuşi să facă orice pentru a scăpa de puşcărie şi a rămâne la putere. Distrug sistematic şi premeditat sistemul de justiţie pentru că îşi închipuie că vor scăpa. Mituiesc funcţionari, demnitari, categorii sociale defavorizate, totul într-o disperare fără seamăn şi nemaiîntâlnită într-o societate democrată. E o lecţie pentru noi, pentru că nu ne putem aştepta la altceva de la nişte oameni care cred că bugetul statului le aparţine personal şi când sunt puşi în faţa evidenţelor încearcă să distrugă justiţia pentru a nu suferi consecinţele", a declarat Cioloş. 

De asemenea, el a făcut un apel la "oamenii de bună credinţă din societatea românească, fie că sunt angajaţi ai statului sau persoane private". "Rezistenţa în faţa ticăloşiei este o probă de onoare şi demnitate. Este imperios necesar să ne demonstrăm că România în anul Centenarului nu este un eşec social. Că nu acceptăm dictatura hoţilor şi a impostorilor. Ceea ce face Victor Ciorbea din calitatea sa de Avocat al Poporului este o ruşine pe care cetăţenii României nu au de ce să şi-o asume şi să o suporte", a mai spus Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel