Cioloş: Am cerut Ministerului Mediului ca împreună cu MAI să găsească soluţii

Dacian Cioloş spune că a cerut Ministerului Mediului şi Ministerului Afacerilor Interne să găsească rapid soluţii pentru îmbunătăţirea aplicaţiei 'Inspectorul Pădurii', dedicată celor care vor să reclame transporturi ilegale de lemn, pentru a fi eliminate slăbiciunile acesteia.

Dacian Cioloş precizează că a reacţionat în urma unei postări pe Facebook a lui Adrian Chiriţă, referitoare la un camion cu lemn din Bucovina, care iniţial a apărut în aplicaţia 'Inspectorul Pădurii' ca fiind neînregistrat, iar după ce au fost sesizate autorităţile, transportul a apărut în aplicaţie ca fiind înregistrat.

'În urma postării domnului Adrian Chiriţă, am solicitat Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Mediului să verifice situaţia. Pe scurt, la control, transportatorul a prezentat avizele necesare şi codurile online generate de sistem. Foarte probabil, codurile online au fost obţinute cu puţin timp înainte de controlul poliţiei, la vederea echipajului de poliţie.

[citeste si]

Procedura actuală are, într-adevăr, unele vulnerabilităţi, existând încă loc pentru abuzuri. Modul de lucru actual permite completarea ulterioară a avizului de însoţire, într-un interval orar de 12 ore. Astfel, pe distanţe scurte, poate exista posibilitatea efectuării mai multor transporturi de material lemnos, cu cantităţi identice, prin utilizarea aceloraşi documente. În plus, accesul la reţeaua de telefonie/date al mobilului pe care se generează codul online poate fi restricţionat în mod deliberat, până în momentul apropierii unei activităţi de control. Am cerut Ministerului Mediului ca împreună cu Ministerul de Interne să găsească rapid soluţii pentru îmbunătăţirea sistemului actual, pentru ca astfel de slăbiciuni să fie eliminate', a scris premierul Cioloş, sâmbătă, pe Facebook.

Prim-ministrul a mai spus că având în vedere aceste aspecte, Inspectoratul de Poliţie Suceava şi Garda Forestieră Suceava verifică şi activitatea comercială a societăţii deţinătoare a vehiculelor respective.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel