Cioloş, întâlnire cu Orban la Bruxelles: S-a bătut pasul pe loc. Reproş despre secţia specială şi alegeri în două tururi

"Am avut azi o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, care se află la Bruxelles pentru mai multe discuții cu conducerea Comisiei Europene și cu șefi ai grupurilor politice din Parlamentul European", transmite Dacian Cioloş.

"Sunt întâlniri importante pentru care l-am felicitat pe prim-ministrul Orban, pentru că în acest fel reconectează Guvernul României la dezbateri europene esențiale despre cadrul financiar multianual al UE și la oportunitățile de finanțare cu bani europeni pentru proiectele din țară în noul context al BREXIT, al Pactului Verde și ambiției UE de a investi tot mai consistent în digitalizare.

Am trecut însă și prin câteva teme interne pe care eu, PLUS și Alianța USR PLUS le considerăm urgente și pe care le-am mai discutat în decembrie. Dintre prioritățile pe care le-am discutat cu Orban la sfârșitul anului trecut, prea puține au fost atacate frontal de Guvernul PNL", a scris liderul PLUS pe Facebook.

"Până acum, s-a bătut pasul pe loc"

"Până acum, s-a bătut pasul pe loc asupra alegerilor locale în două tururi și a alegerilor parlamentare anticipate, iar despre schimbarea legilor electorale pentru suplimentarea numărului de parlamentari pentru diaspora nu am mai auzit nimic. În discuția de azi, Ludovic Orban a fost clar în favoarea alegerilor în două tururi și a alegerilor anticipate, iar acest lucru este îmbucurător, de-acum așteptăm acțiune politică decisivă în acest sens.

Secția specială pentru magistrați nu a fost desființată, ci s-a citit în Guvern un Memorandum despre statutul acesteia care nu are niciun impact legislativ. Nu avem încă un calendar clar pentru desființarea sau impozitarea drastică a pensiilor speciale cum nu este deloc satisfăcătoare distribuția banilor pentru investiții în infrastructura mare - autostrăzi, căi ferate și spitale.

Sprijinul nostru pentru Guvernul Orban a fost condiționat de aceste priorități acceptate de altfel de premier înainte de a fi votat în Parlament și așteptăm urgentarea luării unor decizii în acest sens", transmite Dacian Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel