Dacian Cioloș, declarație după întrevederea cu Hollande

România sprijină proiectele de consolidare a controlului la frontieră și sperăm ca această contribuție pe care țara noastră o are la controlul frontierelor să fie recunoscută, alături de criteriile care au fost deja îndeplinite, pentru a adera la Schengen, a declarat miercuri, la Paris, premierul Dacian Cioloș.

"Am evocat chestiunea migrației și am confirmat că România sprijină proiectele de consolidare a controlului la frontieră. România însăși are una dintre cele mai mari frontiere externe ale UE în responsabilitate. Am confirmat că intenționăm în continuare să ne facem treaba din acest punct de vedere și că sperăm ca această contribuție pe care România o are la controlul frontierelor să fie recunoscută, alături de criteriile care au fost deja îndeplinite de România, de a adera la spațiul Schengen, cel puțin într-o primă etapă cu deschiderea comunicațiilor aeriene, aeroporturilor", a afirmat Cioloș, într-o declarație de presă comună cu președintele Franței, Francois Hollande, conform Agerpres.

Premierul României a evidențiat că țara noastră este interesată să adere la un spațiu Schengen care să fie solid, consolidat și credibil.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel