Cioloș vorbește despre violențele de la Colectiv: "Eu sunt vinovat"

Premierul României, Dacian Cioloș, a fost prezent duminică seara la clubul Colectiv pentru a aprinde o lumânare victimelor tragediei de la 30 octombrie 2015. Acesta a fost însoțit de 5 SPP-iști, care i-au bruscat violent pe jurnaliștii din acel loc. Cioloș își asumă vina pentru actele de agresiune ale SPP-iștilor.

Întrebat de jurnaliști dacă a observat gestul făcut de unul dintre SPP-iști, care îi asigura protecția, premierul a declarat că își asumă toată vina și își dorește ca lumea să devină mai umană.

"Îmi asum eu responsabilitatea (...) pentru tot ce au făcut inclusiv SPP-iștii, îmi asum eu responsabilitatea, dar dacă erați acolo să vedeți cum se îmbulzea lumea când un om pur și simplu, ok, e prim-ministrul României și cu câțiva miniștri, s-a dus să depună un buchet de flori (...) Cred că e important să ne respectăm unii pe alții, să respectăm intimitatea unor oameni, le-am spus oamenilor de acolo că voi da și declarații la urmă, dar i-am rugat să-mi respecte 3 minute, 5 minute de intimitate. Îmi asum. Trebuia să fiți la locul faptei ca să vedeți exact despre ce a fost vorba, dar e firesc, e normal (...) eu sunt cel care am puterea, deci eu sunt vinovat și îmi asum această vină și vom încerca să reformăm aceste instituții pe cât posibil", a declarat Cioloș, la Antena 3.

"Da și sper ca toată lumea să devină mai umană, inclusiv cei care (...) își fac treaba, trebuind să ia anumite imagini (...) Cred că e important să ne uităm un pic cu distanța necesară la lucrurile respective (...) Asta mi-am și dorit, să mă duc acolo fără să anunț presa nu din lipsă de respect față de presă, dar nu credeți că am și eu un mic drept la un pic de intimitate, într-un astfel de moment, dacă spunem că vrem oameni care sunt la putere care să se comporte firesc și uman? Cum să se comporte firesc și uman dacă nu-i lăsăm să se comporte firesc și uman?", a afirmat Premierul României în momentul în care a fost întrebat dacă aceste instituții ar trebui să fie mai umane.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel