Cioloș, răspuns pentru Dragnea: Nu intru în jocuri politice

Premierul Dacian Cioloş i-a răspuns liderului social democrat că nu intenţionează să abroge hotărârile de guvern referitoare alegerile locale şi că nu doreşte să intre în jocurile politice ale partidelor.

"De ce să le retrag? Guvernul le-a decis, ele au fost propuse de Autoritatea Electorală Permanentă, care este în subordinea Parlamentului şi care AEP le-a propus respectând întru totul legea organizării acestor alegeri inclusiv cu termenele, cu datele. (...) Nu vreau să intru în jocurile politice ale partidelor. Pot să le înţeleg că fac aceste jocuri pentru că se pregătesc pentru alegeri. Dar sunt alegerile lor, eu am anunţat că nu mă prezint la alegeri. Eu vreau ca ele să fie organizate cât mai bine", a spus premierul la Bruxelles, conform Agerpres. 

Cioloş a adăugat că stabilirea cât mai rapidă a datei alegerilor a fost una dintre cererile partidelor politice exprimate în discuţiile informale pe care le-a avut cu reprezentanţii acestora.

"Din discuţiile informale pe care le-am avut cu partidele legate şi de data alegerilor au fost şi solicitări — "haideţi, anunţaţi data alegerilor cât mai devreme, ca să ştie lumea să se poată pregăti". Asta am făcut", a spus prim-ministrul.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat marţi că a trimis o scrisoare premierului Dacian Cioloş în care îi solicită să revoce hotărârea de Guvern prin care se stabileşte data alegerilor locale, iar Executivul să o adopte din nou odată cu toate celelalte hotărâri care reglementează procedurile pentru alegeri.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel