Cioloș, prima reacție în scandalul demisiei "prea mulți romi în Guvern"

Premierul Dacian Cioloș a precizat, vineri, că la Guvern nu se fac discriminări în funcție de etnie. Afirmațiile prim-ministrului survin în contextul în care consilierul de stat pe problemele romilor, Dana Varga, a demisionat din funcţie, invocând dicriminări făcute la Palatul Victoria.

"Dânsa am înțeles că și-a prezentat demisia. Încă nu am văzut această demisie. Aserțiunile pe care le face și modul în care își explică dânsa demisia e problema dânsei, însă eu pot să vă asigur că nu există acest tip de abordare discriminatorie în cadrul Cancelariei și în cadrul echipei restrânse cu care lucrez. Lucrul acesta l-am demonstrat deja prin decizii pe care le-am luat și o să-l demonstrăm în continuare", a spus, vineri, șeful Guvernului.

Întrebat despre faptul că Dana Varga a încercat să ia legătura cu el, însă nu a putut, premierul Cioloș a replicat: "Eu îmi aleg consilierii de stat, nu văd de ce trebuie să dau explicații pentru consilierii pe care îi aleg. (...) Au fost și alți consilieri de stat care au plecat, nu pentru că nu sunt competenți, nu pentru că am eu o problemă personală cu unul sau cu altul, ci pentru că eu doresc să îmi aleg o altă echipă.  (...) Dânsa a fost recrutată de fostul prim-ministru ca și consilier de stat. (...) Consilierii de stat sunt numiți de prim-ministru direct, sunt consilierii cei mai apropiați ai primului-ministru, de ce trebuie eu să dau explicații pentru asta?", a completat premierul Cioloș de la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, premierul Cioloș a precizat că nu este vorba de niciun scandal: "Am aflat acum de la purtătorul de cuvânt că dânsa și-a depus demisia și că s-a și dus la televiziuni să spună motivul. Nu era cazul. Și-a depus demisia, o s-o văd, e un lucru firesc, dânsa a fost pe un post politic, nu este un post câștigat prin concurs, e o numire făcută de un prim-ministru", a adăugat premierul Dacian Cioloș, referindu-se la demisia consilierului de stat pe problemele romilor, Dana Varga.

Citește și: Scandal uriaș la Guvern, legat de demisia unui consilier de stat

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel