Cioloș pleacă la Consiliul European. Ce spune Geoană

Preşedintele Partidul Social Românesc (PSRO), Mircea Geoană, consideră că premierul poate reprezenta România la Consiliul European, atunci când este delegat de şeful statului, doar cu aviz din partea Parlamentului. El susține că nu este necesară o dezbatere în plenul Legislativului.

"Există o obligaţie legală care nu poate fi ocolită prin care prim-ministrul atunci când este delegat de preşedinte ţării să reprezinte ţara la un Consiliu European trebuie să vină în faţa Parlamentului şi să obţină un astfel de mandat în mod explicit. Nu este cu supărare, nu este vorba de cine este la Senat sau cine este la Guvern sau la Preşedinţie. Unde-i lege nu-i tocmeală şi este firesc ca prim-ministrul să primească un mandat. Nu era obligatoriu ca mandatul să fie obţinut în plenul Parlamentului, ci şi în urma audierii în comisiile de specialitate ale Legislativului şi se poate formaliza în plen fără să avem în mod necesar o dezbatere, dar trecerea prin Parlament este obligatorie conform legii", a afirmat, marţi, Mircea Geoană, la Senat, într-o conferinţă de presă.

[citeste si]

Comisiile parlamentare reunite pentru afaceri europene au dat un aviz favorabil, cu 28 de voturi "pentru", două "împotrivă" şi o abţinere, mandatului cu care premierul Dacian Cioloş va participa la reuniunea Consiliului European de săptămâna viitoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel