Dacian Cioloș: Partidele care vor două tururi să nu culpabilizeze Guvernul

Premierul Dacian Cioloș a declarat luni, în cadrul unei dezbateri din Camera Deputaților pe tema alegerilor locale în două tururi de scrutin, că nu va interveni pentru modificarea legislației și a cerut partidelor care susțin această măsură să nu culpabilizeze Guvernul. Mai mult, Cioloș a subliniat că Executivul anterior era criticat tocmai pentru intervențiile sale în legislație. 

"Pregătirea alegerilor rămâne una dintre prioritățile Guvernului. Acestea vin într-un moment în care societatea a dat semnale clare că vor calitate din partea clasei politice. Efortul va trebui făcut de partide ca să răspundă așteptărilor electoratului.

Decizia privind alegerile a fost luată de Parlament acum un an. Subiectul a fost repus în discuție după ce în noiembrie s-a cerut revenirea la alegeri în două tururi. La acea vreme, partidele nu au dat semne că vor să schimbe legea. "

"Organizarea acestor alegeri Guvernul o va face pe baza legislației adoptate în Parlament", susține Cioloș.

Premierul a mai declarat că, la consultări, partidele nu s-au exprimat împotriva ideii de alegeri în două tururi, ci doar împotrvia oportunității de a modifica legea acum.

"Partidul sau partidele care doresc modificarea legislaţiei acum trebuie să-şi asume şi această dezbatere şi să o conducă, aşa cum fac şi cu dezbaterea actuală, nu culpabilizând Guvernul că nu doreşte să folosească instrumente de modificare a legii, sistem de modificare a legii pe care în urmă cu ceva vreme îl contestau aceste partide, când guverne precedente l-au folosit", a spus Cioloş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel