Cioloș, la Ziua NATO: Sistemul antirachetă de la Deveselu nu e o ameninţare faţă de o ţară anume

Dacian Cioloș a spus că provocările de securitate au luat-o într-o direcție care nu pot decât să confirme necesitatea întăririi capacității NATO, România fiind pregătită să ajute la acest obiectiv.

În plus, premierul a mai spus că sistemul antirachetă de la Deveselu nu trebuie văzut ca pe o amenințare la adresa "unei țări anume".

"Marcăm astăzi Ziua NATO în România. După 12 ani de apartenență la Alianța Nord-Atlantică, România este un Aliat apreciat, care participă activ la consolidarea Alianței. Provocările de securitate din regiune și din întreaga lume au evoluat într-o direcție care confirmă necesitatea întăririi capacității NATO de descurajare a conflictelor și de apărare, inclusiv pe flancul estic.

România s-a angajat și este pregătită să contribuie la acest obiectiv, cu propuneri concrete, în perspectiva summitului NATO care va avea loc în luna iulie la Varșovia", se arată în mesajul premierului transmis, duminică, AGERPRES.

[citeste si]

Cioloș susține că "operaționalizarea componentei europene a sistemului american de apărare antirachetă de la Deveselu și transferul acesteia către NATO sunt în grafic".

"Prezența acestui sistem pe teritoriul românesc și, implicit, al NATO nu trebuie însă interpretată ca o amenințare la adresa unei țări anume, ci ca un sistem defensiv în fața unor potențiale amenințări externe.

Și, nu în ultimul rând, Guvernul menține angajamentul făcut ca țară, odată cu aderarea la NATO, de creștere a capacității operaționale a Armatei, coroborat cu alocarea fondurilor necesare pentru înzestrarea corespunzătoare a armatei, dar și pentru creșterea calității vieții militarilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel