Cioloș la Bruxelles. Tăriceanu, atac devastator: E reprezentantul unei astfel de politici

Călin Popescu Tăriceanu l-a atacat pe fostul premier Dacian Cioloș. Tăriceanu este de părere că Cioloș ”ar trebui să apere interesele României, nu ale mai marilor de la Bruxelles”, făcând referire la vizitele recente de la Bruxelles ale lui Dacian Cioloș unde a criticat guvernul.

"Am constatat cu surprindere criticile aduse în aceste zile de fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş şi cred că merită să primească o replică. Nu este o replică personală, pentru că nu vreau să îi atribui domnului Cioloş o mai mare importanţă decât are în realitate.

Dacian Cioloş este reprezentantul unui curent în politica românească care spune că România ar trebui să fie mulţumită cu poziţia de stat colonie în Uniunea Europeana. Sunt oameni politici care merg în capitalele europene cu aceeaşi gândire de acum 250 de ani, când domnitorii fanarioţi mergeau la Înalta Poarta: 'capul plecat, sabia nu îl taie'. Sunt oameni politici care prezintă românilor ca pe o mare victorie faptul ca sintagma 'Europa cu mai multe viteze' a fost înlocuită cu 'ritmuri şi intensităţi diferite'. Adică 'aceeaşi Marie cu altă pălărie', cum ar spune românul ironic. 

(...)

Această Uniune Europeană pe care cred că fiecare român și-o dorește, poate fi realizată doar dacă ne susținem interesele la Bruxelles și nu acceptăm statutul de valet. Oameni politici ca Dacian Cioloș vor să vândă o iluzie puținilor români care îi mai cred. Iluzia că dacă stăm cuminți și nu deranjăm, vom primi ce ni se cuvine. Iluzia că dacă ne ținem gura când drepturile și libertățile cetățenilor sunt încălcate, vom fi considerați „de partea binelui”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina personală de Facebook.

Tăriceanu a mai precizat și faptul că transmite aceste lucruri ”din postura unui european convins, al premierului în mandatul căruia România a intrat în Uniunea Europeană. Cred în Uniunea Europeană, dar într-o uniune cu o singură viteză, în care nu avem „colonii” și „mari puteri”, europeni „de primă mână” și cetățeni europeni „de mâna a doua”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel