Cioloș iese la atac: Ce spune despre guvernarea Ponta

Premierul Dacian Cioloș a lansat, vineri, un atac dur la adresa guvernului condus de Victor Ponta legat de absorbția fondurilor UE. 

"Când am preluat guvernarea, am constatat foarte repede că, pentru pregătirea programelor pentru 2014-2020 nu se făcuse mai nimic pentru ca absorbția să poată începe anul acesta. Acesta este încă un motiv pentru care o discuție despre absorbție azi este deplasată, mai ales când criticile vin de la reprezentanți ai fostului guvern. În timp ce alte state efectuau acreditarile necesare pentru Autoritățile de Management, România bătea pasul pe loc", a declarat premierul Cioloș, pentru HotNews.ro.

Potrivit celor declarate de prim-ministru, pregătirile au început, în cea mai mare parte, odată cu venirea guvernului tehnocrat, deși, în opinia sa, trebuiau începute în 2013.

Citește și: Cristian Ghinea, atacat dur de specialiști în fonduri europene

"Absorbția efectivă pentru 2014 – 2020 a început în mai 2016, la aproape doi ani și jumătate de la începerea exercițiului bugetar, după ce am desțelenit buruienișul lăsat de cei care acum strigă de pe margine. Între timp, am lansat ghiduri și proiecte pentru 13 miliarde de euro, dintre care unele pentru autostrăzi, termoficare sau reducerea abandonului școlar. În paralel, se lucrează la pachetul de acreditare. Cel mai probabil, odată ce Autoritățile de Management vor fi acreditate, în anul 2017 Romania va beneficia de rambursari în valoare de aproape 4 miliarde de euro", a mai adăugat premierul.

Citește și: Guvernul Cioloș, zero pe linie. Mircea Diaconu, teorie bombă

Dacian Cioloș a criticat Guvernul Ponta și pe tema investițiilor în infrastructură, susținând că în noiembrie 2015, marile proiecte de investiții erau blocate. "Nu erau făcute exproprierile, nu aveau avizele și autorizațiile de contruire – ca în cazul autostrăzii Câmpia Turzii- Târgu Mureș, lipseau acordul de mediu - în cazul tronsonului Lugoj-Deva, sau existau lucrări efectuate fără autorizația de construire - în cazul autostrăzii Sebeș-Turda. În plus, bomboana de pe tort, dacă vreți, lotul de autostradă Orăștie-Sibiu, închis la un an după inaugurare. Aceasta este realitatea de la care a trebuit să începem", a precizat premierul Cioloș.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel