Cioloș și Tudorache o taxează pe Birchall

Fostul prim-ministru Dacian Cioloş şi Dragoş Tudorache, fostul şef al Cancelariei premierului, transmit, într-o declarație comună, că Ana Birchall, ministrul Afacerilor Externe, a făcut un gest neelegant. 

”Afirmaţiile doamnei ministru Birchall arată încă odată cum actualul Guvern îşi scuză întârzierile în adoptarea unor măsuri prin apel la o presupusă «grea moştenire» pe care ar fi preluat-o de la fostul Guvern. Declaraţia doamnei ministru (...) este o modalitate prin care caută vinovaţi ca un leit-motiv al actualului guvern, chiar daca au trecut deja aproape patru luni de la instalarea guvernului actual” susțin Cioloș și Tudorache.  

Cei doi adaugă că ”Această declaraţie este un gest neelegant, având în vedere că  doamna Ana Birchall a participat şi a fost informată, pe parcursul anului 2016, în calitatea sa de preşedinte al comisiei de Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, de calendarul şi măsurile luate de fostul executiv pentru pregătirea preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului UE”. 

Ministrul delegat al Afacerilor Europene, Ana Birchall, a afirmat că fostul guvern ”nu şi-a făcut temele” privind preşedinţia Consiliului UE, iar acum guvernul Grindeanu trebuie să recupereze întârzierile provocatre anterior.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel