Cioloș, despre alegerile parlamentare: Au fost presiuni. Ar trebui o dată fixă

Guvernul a stabilit data alegerilor parlamentare - 11 decembrie. Este vorba despre o Hotărâre de Guvern care a fost aprobată miercuri.

Dacian Cioloș, invitat la TVR 1, a spus că ar trebui ca data alegerilor parlamentare să fie o dată fixă.

"Decizia privind data alegerile am luat-o conform Constituţiei şi legilor. Data de 27 noiembrie nu era legală, constituţională - legea prevede că alegerile organizate în aşa fel încât începerea mandatului să nu aibă loc înainte de finalizarea mandatului Parlamentului actual; mandatul ar trebui să înceapă pe 20 decembrie cel mai devreme.
Primul weekend după 30 noiembrie ar fi fost 4 decembrie - în niciun caz 27 noiembrie. Dacă preşedintele ar fi convocat Parlamentul nu mai târziu de 20 de zile de la data alegerilor, am fi intrat peste mandatul Parlamentului actual. 1 decembrie pică într-o joi, multă lume face acel faimos pod, ar avea 4-5 zile libere când o mare parte pleacă", a zis premierul.

[citeste si]

"Am mers către 11 decembrie. Data trecută alegerile au avut loc în 9 decembrie, nu e o mare diferenţă. Există riscul ca în felul acesta să mergem mai încolo cu alegerile. Ar trebui o dată fixă şi un reper fix în Constituţie pentru a evita aceste calcule şi aceste artificii. Noi o să ne facem treaba inclusiv pe buget; vom vedea dacă îl vom adopta în guvern sau nu. Pe noi au fost presiuni pentru a face tot felul de artificii pentru a aduce alegerile mai înspre toamnă; nu aşa se fac lucrurile", a mai zis Dacian Cioloș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel