Cioloș, atac la clasa politică: Unii încearcă să ne convingă că e o iluzie

Dacian Cioloş spune că a sperat în timpul guvernării sale de un an că politicienii români se vor schimba.

Fostul premier constată însă acum că "o parte dintre acei oameni politici care în octombrie 2015 au băgat capul în pământ încearcă azi să ne convingă că e o iluzie să speri că România poate fi guvernată altfel". 

"Nu am cum să uit contextul în care un guvern independent politic a fost instalat atunci. 'Corupţia ucide!' au strigat oamenii în stradă, pentru că aşa arăta rezumatul unor decenii de furt nesancţionat, cu rezultate grave. Corupţie care a fost tolerată şi întreţinută chiar de cei care ar fi trebuit să promoveze morala în fruntea statului. În multe cazuri, tocmai liderii politici au bagatelizat condamnarea corupţiei încercând să ne facă să acceptăm ideea că derapajele sunt normale şi că furtul de la stat nu e furt. Cei aflaţi în stradă în toamna lui 2015 şi probabil mulţi alţii - poate nu suficienţi încă? - s-au aşteptat ca anul de guvernare independentă să fie folosit pentru a înţelege lecţiile învăţate, pentru clarificări interne în partide, pentru o resetare a clasei politice şi a modului de a face politică", afirmă fostul premier în mesajul postat pe pagina personală de Facebook. 

El adaugă că în momentul când a acceptat să conducă guvernul tehnocrat a crezut în schimbarea clasei politice în privinţa criteriilor de selecţie, a conduitei, a raportării la cetăţeni şi banul public, însă acum constată că acest lucru nu s-a întâmplat. 

"În aceste condiţii am acceptat să conduc un guvern independent pe durata acelui an al alegerilor. Cu speranţa că, în timpul acelei guvernări, politicienii vor schimba criteriile de selecţie, conduita, raportarea la cetăţeni şi la banul public. Însă nu doar că acest lucru nu s-a întâmplat, dar acum o parte dintre acei oameni politici care în octombrie 2015 au băgat capul în pământ încearcă azi să ne convingă că e o iluzie să speri că România poate fi guvernată altfel", susţine Dacian Cioloş, scrie Agerpres.

Fostul premier concluzionează că pentru alegerile viitoare nu ar mai trebui aşteptat "ca alţii să aducă schimbarea". 

"Poate că, pur şi simplu, nu mai trebuie să aşteptăm ca alţii să aducă schimbarea. Pentru alegerile viitoare cred că e cazul să ne încumetăm, ÎMPREUNĂ, să ne facem viaţa şi guvernarea aşa cum am tot cerut până acum altora să ne-o facă", este de părere Cioloş. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel