Cioloș, atac frontal la Dragnea

Dacian Ciolos
Dacian Ciolos

Fostul premier Dacian Cioloş și fondatorii Mişcării România Împreună (Ro+) au cerut luni "demisia imediată" a lui Liviu Dragnea din funcţiile deţinute în statul român şi în PSD, precizând că "discursul său violent şi ameninţător este inacceptabil".

"Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor trebuie să demisioneze imediat din funcţia deţinută în statul român şi să înceteze să îşi mai folosească puterea politică pe care i-o conferă statutul public de preşedinte de Cameră parlamentară şi de partid pentru a ameninţa magistraţii, societatea civilă şi alţi cetăţeni", se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Mişcării România Împreună (Ro+). Potrivit sursei citate, Dragnea este pe cale să scoată România "de pe harta democraţiilor occidentale. Ameninţările proferate de preşedintele PSD la adresa aliaţilor noştri strategici şi structurilor europene şi nord-atlantice din care facem parte, ameninţări care au drept singură motivaţie lupta lui Liviu Dragnea cu dosarele sale penale, arată că pentru a scăpa de Justiţie acest personaj este pe cale să scoată România de pe harta democraţiilor occidentale de care ne-am apropiat cu mari sacrificii în ultimii 30 de ani", se precizează în comunicat.

Vrea să timoreze justiția

În opinia fondatorilor Ro+, discursul lui Dragnea este o încercare "de a timora Justiţia". "Discursul violent, ameninţător şi plin de ură şi invective folosit de Liviu Dragnea la adresa judecătorilor, procurorilor, preşedintelui României şi a societăţii civile este o încercare disperată şi grotescă de a timora Justiţia, administraţia prezidenţială, membrii mişcărilor civice şi alţi cetăţeni care apără valorile şi principiile democratice în România. Acest lucru este inacceptabil şi trebuie să înceteze de îndată prin demisia acestui personaj toxic pentru ţară din toate funcţiile publice deţinute", se subliniază în comunicat.

Conform fondatorilor Ro+, la mitingul de sâmbătă şi într-o emisiune TV, liderul PSD a folosit la adresa unor cetăţeni români care îi plătesc salariul de demnitar al statului apelative precum "şobolani, 'a calificat drept "demenţă" o plângere penală împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a ameninţat direct procurorii". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel