Cioloș aruncă bomba: România intra în Schengen dacă nu era OUG 13

Dacian Cioloș a susținut că România ar fi avut țanse să intre în Spațiul Schengen anul acesta dacă nu ar fi fost situația creată de OUG 13. 

”Dacă nu ar fi fost situaţia prin care am trecut la sfârşitul lunii ianuarie - începutul lui februarie cu OUG nr. 13 ar fi fost şanse mari ca anul acesta România să fi intrat în spaţiul Schengen, cu aeroporturile cel puţin, cu spaţiul aerian. Este important să dăm garanţii clare privind respectarea statului de drept şi de luptă împotriva corupţiei nu doar la nivelul societăţii, pentru că societatea şi-a făcut temele foarte bine, dar şi la cel al clasei politice, să arătăm că putem menţine o creştere economică sănătoasă prin deciziile politice pe care le luăm, inclusiv cele de politică bugetară”, a declarat Dacian Cioloș, la Cluj. 

El a avertizat: ”Dacă luăm decizii care riscă să pună în pericol evoluţia economică, punem frână acestui proces”. 

Fostul premier a mai declarat: ”Să renunţăm la o abordare de periferie şi să ne poziţionăm în centrul dezbaterilor, în nucleul dur al dezbaterilor. Cât timp vom avea o abordare de periferie, să mergem pe sub bară, fără să deranjăm prea mult, nu avem pretenţii de la alţii să ne vadă altfel”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel