Cioloș anunță două noi spitale în București

Solutii miraculoase pentru boli rare
Solutii miraculoase pentru boli rare

Premierul Dacian Cioloş a declarat joi că vor fi începute demersuri pentru două spitale în Bucureşti, el subliniind că, în privinţa investiţiilor pe termen lung în România, un punct slab este 'capacitatea de a ţine promisiuni' şi de a duce proiectele la capăt.

Dacian Cioloş a participat joi la un ”Dialog cu cetăţenii”, alături de vicepreşedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen.

Premierul a vorbit despre maniera în care sunt conturate proiectele pe termen lung în România, finanţate din fonduri europene sau de la bugetul de stat.

”Pe astfel de lucruri ne concentrăm atenţia în aceste luni, în a pregăti proiectele pe aceste fonduri care au fost alocate şi din fonduri europene şi din bugetul naţional. Şi n-aş face diferenţa între bugetul naţional şi fonduri europene. Prea mult am făcut această diferenţă. Cred că deopotrivă trebuie să concentrăm şi fonduri naţionale şi fonduri europene pentru proiecte în Sănătate”, a declarat Cioloş.

Nevoia de transparenţă

”Transparenţa este şi un mod de autocontrol şi de control public al eficienţei utilizării fondurilor şi aici avem probleme pe care trebuie să le rezolvăm în calitatea pregătirii proiectelor, apoi în calitatea implementării şi mai ales în coerenţă, predictibilitate şi continuitate în deciziile politice pe care le luăm şi capacitatea de a duce un proiect care durează 3 - 4 - 5 ani - 6 ani până la capăt”, a susţinut premierul.

Şeful Executivului a opinat că un punct slab, în sistemul românesc, este ”capacitatea de a ne ţine promisiuni”.

”Cred că aici avem noi un punct slab în România, în capacitatea de a ne ţine promisiuni şi de a nu ne tot schimba părerea de la un an la altul sau o dată la doi ani. Şi, de aceea, putem avea absorbţie, dar nu avem neapărat eficienţă', a nuanţat Cioloş. El a dat şi câteva detalii referitor la câteva investiţii ce vor fi făcute în domeniul Sănătăţii. 'În Sănătate, apropo de investiţii, dincolo de problema privind veniturile, salariile medicilor şi stabilitate şi vizibilitate pentru ei în sistem, ne concentrăm atenţia şi pe pregătirea câtorva proiecte de investiţii în spitale', a spus Cioloş. 'Începem două spitale în Bucureşti. Avem trei spitale regionale şi, probabil, până la sfârşitul anului, vom mai avea încă două sau trei proiecte. Aici avem o finanţare inclusiv de la Fondul European de Investiţii, pentru a pregăti aceste proiecte şi pentru a le pune pe roate”, a explicat premierul. Dacian Cioloş a subliniat că ”este nevoie de continuitate şi predictibilitate în astfel de investiţii”, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel