Ciolacu vrea să meargă la Comisia Europeană pentru PNRR

PNL trebuie să înțeleagă faptul că nu poate fi propunerea PNL pentru premier Foto: Facebook Marcel Ciolacu
PNL trebuie să înțeleagă faptul că nu poate fi propunerea PNL pentru premier Foto: Facebook Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți seară că vrea să meargă la Comisia Europeană pentru PNRR.

"Vom merge și vom negocia anumite capitole din PNRR.", a afirmat Marcel Ciolacu, marți seară, la România TV. Întrebat de Victor Ciutacu dacă va merge la Comisia Europeană pentru renegocierea PNRR-ului, președintele PSD a răspuns afirmativ.

"Categoric. Vom merge împreună și vom demonstra ce este sustenabil și ce nu este, ce ne angajăm și ce nu ne angajăm (n.red. să facă).", a continuat Ciolacu.

"Dumneavoastră vreți ca eu să-mi asum tot ce a făcut USR în fostul guvern? Eu i-am văzut la TV. Ei nu au fost pe la guvernare! Și mai apare și Orban... El n-are nicio treabă cu guvernarea!", a mai declarat liderul social-democraților.

"Știrea momentului este că intrați la guvernare și, după ce intrați, vă duceți în noua componentă să renegociați PNRR-ul.", a subliniat Victor Ciutacu.

Marcel Ciolacu a adăugat apoi că "există la Comisia Europeană această posibilitate."

VEZI ȘI: Noi discuții pentru noul guvern, miercuri

Liderii PSD, PNL și UDMR vor discuta miercuri capitolele economic și justiție din programul de guvernare, a anunțat liderul social-democraților, Marcel Ciolacu.  

"Am vorbit foarte mult pe structurarea programului de guvernare. Vom începe mâine (miercuri - n.r.) discuțiile pe fiecare capitol în parte. Din punctul nostru de vedere, programul de guvernare ar trebui să fie cu măsuri pe termen scurt și măsuri pe termen mediu. Cumva, conceput ce măsuri se iau pentru creșterea nivelului de trai până în martie și depășirea iernii, fiindcă toți românii sunt afectați de criza energetică și de pandemie. Restul programului de guvernare, până la finele anului 2024", a declarat anterior Marcel Ciolacu.

"Cred că la ora 12.00 va fi o discuție pe capitolul justiție. O să începem pe capitolul economic-finanțe, cum este și normal, să vedem ce este sustenabil până la sfârșitul anului. (...) Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim o soluție să o facem și mai funcțională", a adaugat liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a declarat, tot marţi, că social-democraţii au ajuns la concluzia că România nu poate rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică de impozitare. Întrebat la Palatul Parlamentului cum ar putea arăta rediscutarea cotei unice şi o impozitare progresivă şi dacă PNL este de acord cu toate acestea, Marcel Ciolacu a spus: "Ar arăta cum arată restul Europei, în toate ţările civilizate, şi cu economii mai dezvoltate decât România. Mai sunt patru state care au rămas la cota unică în Europa. Am spus foarte clar că despre cota unică şi înlocuirea cotei unice ar trebui să fie un program comun pe care să îl discutăm la anul pentru formarea bugetului din anul următor. (...) Momentan, am ajuns la concluzia că nu putem rămâne ultima ţară europeană cu cotă unică. Este concluzia PSD!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel