Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, aruncă bomba: PSD va câștiga la CCR

Ludovic Orban  foto Agerpres
Ludovic Orban foto Agerpres

Profesorul de drept constituțional Gheorghe Iancu, fost Avocat al Poporului, vine cu o ipoteză importantă după ce Marcel Ciolacu a anunțat că va ataca la CCR nominalizarea făcute de Klaus Iohannis pentru funcția de premier, în persoana lui Ludovic Orban. 

Profesorul Gheoghe Iancu este de părere că demersul PSD la CCR ”va avea succes”, completând: ”nu e foarte sigur, dar e mai aproape de da, decât de nu”. 

”Este de greu de crezut că nu se va admite sesizarea” a mai spus fostul Avocat al Poporului, la Antena 3, care a venit cu argument politic din CCR: ”Se vor bate două forțe, nu chiar pe față. Forța cea mai mare e reprezentată de PSD în CCR, ce să mai discutăm”. Întrebat dacă va fi un fel de război de culise între judecătorii de la CCR, Gheorghe Iancu a răspuns ”da”. 

Totodată, a precizat că a mers, în lansarea ipotezei sale, pe argumente care nu țin de Constituție și susține că CCR s-ar putea baza pe o anumită logică în decizia pe care o va lua: ”Numirea, din nou, a aceluiași prim-ministru n-ar putea să aibă voturile necesare pentru a fi numit a doua oară. CCR s-ar putea baza pe o asemenea logică și va ajunge la concluzia că nu poate fi numită aceeași persoană”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel