EXCLUSIV  Ciolacu, răspuns la întrebarea cum votează PSD la moțiunea de cenzură împotriva ministrului Virgil Popescu

Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost întrebat cum va vota partidul pe care îl conduce la moțiunea de cenzură împotriva ministrului Virgil Popescu.

Deputatul USR Bogdan Rodeanu a anunţat, marţi, în plenul Camerei Deputaţilor, depunerea moţiunii simple împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu.

"Vă anunţăm că, în conformitate cu art. 112 din Constituţie şi art 189 din Regulamentul Camerei, vă înaintăm moţiunea simplă intitulată "Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul săptămâna viitoare Virgil Popescu un pericol pentru securitatea energetică a României". Este o moţiune simplă iniţiată de grupul parlamentar al USR, conform listei anexate", a precizat Rodeanu.

Marcel Ciolacu, contactat de DC News, pentru a vedea cum votează PSD la moțiunea de cenzură, a declarat că nu s-a luat nicio decizie:

„Nu ne-am hotărât. O să luăm o hotărâre în grup”, a precizat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Ce scrie în textul moțiunii

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, „periclitează" în fiecare zi securitatea energetică a României şi trebuie să plece imediat din această funcţie, susţine USR în moţiunea simplă depusă marţi la Camera Deputaţilor.

Potrivit moţiunii simple intitulate „Incompetenţa şi minciuna închid lumina în România. Ministrul 'săptămâna viitoare' Virgil Popescu, un pericol pentru securitatea energetică a României", actualul ministru al Energiei a primit "şansa" să reformeze sistemul energetic şi să pună umărul la consolidarea securităţii energetice a României, însă "a continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani".

„Poate nu ştiaţi, dar domnul Popescu este cel mai longeviv ministru al Energiei. Deci a avut timp să ne arate ce poate şi să facă reforme. Dar să vedem ce a făcut Virgil Popescu la minister în ultimii ani. A continuat acelaşi dezastru şi aceleaşi combinaţii din ultimii 31 de ani: a promovat în funcţii cheie din companiile de stat în energie mulţi incompetenţi cu carnet de partid, a amânat să promoveze legislaţia pentru consumatorii vulnerabili odată cu liberalizarea pieţei, a lăsat pe 'săptămâna viitoare' decizii care ne-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi ne-au făcut să importăm din ce în ce mai multă energie electrică. Mai mult, acest ministru liberal a preluat cu succes de la Liviu Dragnea un discurs anti-companii private. Doar contra unora, pentru că pe altele le-a promovat până şi în PNRR", se menţionează în textul moţiunii USR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel