Ciolacu, precizări vizavi de moțiunea de cenzură. Mesaj pentru UDMR și PNL

Marcel Ciolacu / Foto: captură video PSD
Marcel Ciolacu / Foto: captură video PSD

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut câteva precizări vizavi de moțiunea de cenzură, vineri, la sediul Partidului Social Democrat. 

Întrebat 'care ar fi calendarul pentru moțiunea de cenzură', Ciolacu a spus că 'domnul Ghinea de la Fonduri Europene ne-a deranjat un pic programul cu moțiunea de cenzură. Vom depune întâi moțiune simplă împotriva domnului Ghinea și pe urmă moțiunea de cenzură.'

'Dar ne încadrăm calendaristic.', a subliniat liderul social-democraților.

Decizia PSD vine după ce 'am intrat în analiza PNRR-ului și am văzut cum se încalcă legea grosolan, un conflict de interese, în care companii fac programe naționale ale Guvernului României. Este inacceptabil așa ceva și trebuie să răspundă cineva.'

În continuare, Ciolacu a transmis un mesaj pentru politicienii UDMR și PNL.

'Dacă cei de la UDMR și PNL doresc în continuare să susțină un ministru un potențial infracțional, îi invit să facă acest lucru la moțiunea simplă.', a mai spus el.

În încheiere, Marcel Ciolacu a explicat că 'votul va fi în această sesiune. Până în data de 14 vom avea draftul, am început deja niște discuții cu parlamentari. O să dăm draftul spre analiză draftul spre analiză celorlalți colegi care doresc să voteze această moțiune, de la alte partide, de la PSD nu se pune problema. Avem discuții cu toată lumea!'.

Amintim că, pe 26 mai, Marcel Ciolacu acuza că 'PNRR nu vizează dezvoltarea României, ci un plan de austeritate pentru toți românii', motiv pentru care 'răspunsul PSD nu poate fi decât unui singur - pe 14 iunie depunem moțiune de cenzură având ca obiect principal eșecul guvernului în privința PNRR'

Marcel Ciolacu anunța, după întâlnirea cu premierul Florin Cîțu, că formațiunea sa va înainta o moțiune de cenzură și că va căuta sprijin parlamentar la AUR.

Ludovic Orban, despre moțiunea de cenzură a PSD: O bulă de săpun

Ludovic Orban a comentat recent anunțul privind moțiunea de cenzură a PSD.

'O bulă de săpun. Trebuiau și ei să depună o moțiune de cenzură. Oricum ar fi depus moțiue și dacă nu era PNRR. Dar noi ne bucurăm că depun moțiune de cenzură pe tema PNRR pentru că avem din nou ocazia să prezentăm românilor ce vom face cu aceste resurse importante', spunea Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel