Ciolacu: Plec în aceeași secundă dacă voi avea dosar penal

Ciolacu: Plec în secunda următoare dacă voi avea dosar penal
Ciolacu: Plec în secunda următoare dacă voi avea dosar penal

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis ce va face cu funcția sa de la conducerea partidului dacă i se va instrumenta un dosar penal la un moment dat.

'Nu mi-e frică de absolut nimic. Dacă găseşte cineva ceva - este o vorbă: ar trebui să îţi fie frică nu de ce ai făcut, să îţi fie frică de ceea ce se poate inventa despre tine -, voi face pasul înapoi, în aceeaşi secundă. Sunt şi alţi colegi în partid care pot să preia conducerea PSD. Pentru mine contează mai mult PSD decât să ocup eu funcţia de preşedinte. Am mai spus. Dacă voi pierde alegerile locale, îmi voi da demisia, pe urmă am spus că dacă voi pierde alegerile parlamentare îmi voi da demisia. Dacă mi se va face vreun dosar penal, de care nu am ştiinţă, în acel moment eu am plecat de la conducerea partidului. (...) O să mă lupt în justiţie, dar eu nu pot să mut această luptă, până la urmă incorectă, şi să o transfer pe partid. Şi aşa trebuie să facă orice partid. (...) Nu înseamnă că, dacă mi se face o nedreptate, eu trebuie să scufund partidul care m-a ales preşedinte. Îţi asumi şi bunele şi relele când accepţi să fii preşedintele partidului. Sunt pregătit în orice moment să fac pasul înapoi în cazul în care există sau se face un abuz împotriva mea', a spus Ciolacu, în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Ciolacu făcut o paralelă cu situaţia premierului Florin Cîţu, considerând că acesta trebuia să își dea demisia, având în vedere condamnarea primită în SUA.

'Domnul Cîţu nu mai are ce să caute. Este un blestem pe liberali să aleagă între cei doi. (...) Când accepţi demnităţi în statul român, ca aceea de prim-ministru, de ministru, îţi asumi şi trecutul, când aveai 28 de ani, dacă eşti bărbat de stat. E un principiu peste care nu poţi să treci. (...) Întotdeauna preşedintele PSD a fost o ţintă vie. Îmi amintesc de acel spectacol grotesc cu Liviu Dragnea la DNA. (...) Dacă asta e România normală, pe care domnul Iohannis ne-a promis-o în campania electorală, cu premier penal, cu guvern nefuncţional, cu o Coaliţie de toată batjocura, cu tot timpul să ieşi să îi acoperi', a adăugat Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai declarat că se bucură de faptul că partidul pe care îl conduce este o 'pepinieră bună' şi pentru celelalte partide, însă a susţinut că noul ministru al Finanţelor, Dan Vîlceanu, nu face parte din 'produsele high-class' ale PSD.

'În continuare, avem o pepinieră destul de bună şi pentru celelalte partide. Sincer, nu este din produsele high-class ale PSD. Veţi vedea în următoarele luni prestaţia la Ministerul Finanţelor. Bine că am scăpat de domnul Cîţu de la Finanţe! Este portofoliul cel mai important după cel de prim-ministru. Va fi şi domnul Vîlceanu unul dintre mulţii miniştri ai acestui Cabinet. Şi îi luăm pe rând: domnul Oros, la Agricultură - zero, domnul Ghinea de la Fonduri, doamna Turcan de la Muncă. Aşa şi cu domnul Vîlceanu, că a fost pesedist, că a fost şeful tineretului social-democrat, marea problemă este că, în continuare, domnul Cîţu este prim-ministru al României', a spus Ciolacu.

Dan Vîlceanu şi-a început cariera politică la PSD, fiind preşedinte al Tineretului Social Democrat Gorj din 2006 până în 2009, după care a trecut la PDL Gorj. 

Ciolacu, șah pentru premierul Cîțu. Replică TARE după mesajul adresat românilor

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis un mesaj după ce premierul Florin Cîțu a vorbit despre evoluția economiei României în trimestrul II. 

Premierul Florin Cîțu a adresat, marți, 16 august, un mesaj românilor despre evoluția economiei în trimestrul II. 13%, creștere economică, sună bine, nu?, a spus premierul.

„România lor: lapte și miere. România REALĂ: 

benzină: 6 lei, 
curent: +25%, 
gaz: +20%. 

Asta cum sună, Florin Cîțu?”, a scris, marți seară, Marcel Ciolacu, președintele PSD, pe contul de Facebook. „Tot bine?”, a insistat Marcel Ciolacu.

Premierul Florin Cîțu, mesaj către români: 13%, creștere economică, sună bine, nu?

Amintim că Florin Cîțu a vorbit despre criza economică de anul trecut și a spus că revenirea rapidă a economiei României este explicată prin măsurile luate de Guvern și prin efortul românilor.

„Am promis că România va avea o creștere economică rapidă, o revenire în V. Vă mulțumesc vouă, dragi români, este cea mai rapidă revenire pe care a avut o România... Cifra trebuie să o ținem minte... 13%, creștere economică, sună bine, nu?”, a declarat premierul.

Prim-ministrul a mai vorbit despre vaccin și a spus că guvernarea nu este afectată de campania electorală din PNL. 

„Dragi români, actualul Guvern a dus România într-o nouă etapă de dezvoltare. Îmi doresc predictibilitate și stabilitate în viața economică... Acesta este doar începutul, este posibilă o creștere economică de două cifre, vă promit că, până în 2024, vom face toate reformele pe care le-am promis atunci când nimeni nu avea curaj”, a subliniat premierul Florin Cîțu.

„Indiferent de comentariile unora în spațiul public, această cifră (creștere economică de 13% - n.r.) atestă că mi-am făcut foarte bine treaba, anul trecut din funcția de ministru al Finanțelor, iar anul acesta ca prim-ministru. Guvernarea României nu este afectată de campania internă din PNL. Pentru mine întotdeauna interesul românilor este cel mai important. Atunci când alții aleg să discrediteze, să distrugă, să minimalizeze, eu aleg să construiesc”, a mai declarat premierul Florin Cîțu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel