Ciolacu: Nu o să mai găsiți în viitoarele reprezentări chelneri sau alți lipitori de afișe

Foto Facebook Marcel Ciolacu
Foto Facebook Marcel Ciolacu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a susținut o declarație de presă, marți, la sediul partidului. 

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, a făcut câteva precizări marți, în cadrul unei declarații de presă, privind 'proiectul care modifică Legea guvernanței corporative.'

'Practic, vom decupla de la banul public toată clientela de partid a PNL și USR. Vom plafona indemnizațiile membrilor din Consiliile de administrație. Cu alte cuvinte, nimeni nu o să mai câștige zeci de mii de euro doar făcând parte din aceste Consilii de administrație.', a declarat Ciolacu.

Ciolacu vrea să fie plafonate indemnizațiile membrilor din Consiliile de administrație la două salarii minime brute pe țară.

'Vor fi plafonate la două salarii minime brute pe țară, deci o raportare nu la veniturile șefilor acestor companii, ci o raportare la veniturile cetățenilor.', a subliniat el. 

'Nu o să mai găsiți în viitoarele reprezentări în Consiliile de administrație chelneri, ciocli sau alți lipitori de afișe'

'De asemenea, în CA-uri vor fi doar profesioniști ai căror pregătire și experiență au legătură cu domeniul de activitate al companiilor respective. Nu o să mai găsiți în viitoarele reprezentări în CA-uri chelneri, ciocli sau alți lipitori de afișe pe care i-au folosit PNL și USR în campaniile electorale', a mai spus Ciolacu.

Budăi a făcut apel la PNL și USR să se alăture PSD 'la această reformă'

Marius Budăi anunța, marți, la Parlament, că 'am înregistrat ieri la Senat, în calitate de primă cameră sesizată, un proiect de lege care îşi propune plafonarea indemnizaţiilor din consiliile de administraţie ale companiilor de stat şi acolo unde statul e acţionar majoritar, precum şi numărul de mandate concomitente să nu fie mai mult de două pe o persoană fizică. Plafonarea se face la nivelul salariului mediu brut pe ţară.

Astfel se scoate din această indemnizaţie acea componentă variabilă care practic le permitea să urce până la acele indemnizaţii la unele dintre companiile de stat şi în acest mod poate îşi vor da seama guvernanţii că vor avea bani şi pentru majorarea alocaţiilor, pentru că ştiţi că practic recent în Senat şi-au amânat următoarele două tranşe de majorare a alocaţiilor pentru copii.

Facem apel la PNL şi la USR să vină alături de noi la această reformă şi să eficientizăm cheltuirea banului public, astfel încât să punem capăt practic dezmăţului din consiliile de administraţie ale companiilor de stat. Dacă nu o vor face, înseamnă că îşi doresc în continuare ca pilele, rudele politice, ş.a.m.d., practic să se înfrupte de acolo, în detrimentul pensionarilor, în detrimentul copiilor şi a salariaţilor'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel