Ciolacu: Ministrul Justiţiei Cătălin Predoiu trebuia să îşi asume pragul de 9.000 de lei pentru abuz în serviciu de la început

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că ministrul Justiţiei ar fi trebuit să îşi asume pragul de 9.000 de lei pentru abuz în serviciu, în proiectul de modificare a Codului penal, încă de când acest proiect a trecut prin Guvern.

'E foarte greu să explici românilor tehnica parlamentară. În schimb, o să încerc să explic, cum am încercat şi atunci când 'am vândut Ardealul'. Ştiţi că nu era cameră decizională Camera Deputaţilor şi un anumit proiect de lege a trecut tacit, pentru că nu ne puteam întâlni fiindcă eram în pandemie şi nu aveam procedurile ca Parlamentul să fie funcţional electronic. Când s-a depus acel amendament era ultima zi de depunere a amendamentelor la Senat, urmând ca dezbaterea pe acel amendament să se facă la Camera Deputaţilor. Mă bucur mult că Ministerul Justiţiei a venit într-un timp foarte scurt şi şi-a asumat un prag, lucru pe care, cu toată prietenia şi cu tot respectul pentru domnul ministru, trebuia să şi-l asume încă de la început, când a înaintat şi a trecut legea prin Guvernul României', a spus Ciolacu, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă a fost de acord cu pragul de 250.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Marcel Ciolacu a adăugat că ştia toată lumea, inclusiv ministrul Justiţiei, că, dacă nu ar fi fost trecut un prag pentru abuz în serviciu, legea respectivă ar fi fost neconstituţională.

'Să continuăm să facem legi cu privire la pensiile speciale, la coduri şi ele pe urmă să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale am fi trăit într-o ipocrizie. A venit această propunere, ne-am asumat şi eu şi domnul prim-ministru propunerea Ministerului Justiţiei, cea de 9.000 de lei, cred că este şi justificarea ministerului, părerea mea că ar fi trebuit trecută încă de la început în proiectul de lege care a fost avizat şi trecut prin Guvern', a menţionat Ciolacu.

Preşedintele PSD a mai spus că acest proiect de lege va fi votat miercuri de Camera Deputaţilor cu pragul de 9.000 de lei, apoi va pleca spre promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Întrebat dacă ministrul Justiţiei l-a anunţat că va trimite în Parlament un amendament care prevede prag pentru abuz în serviciu de 250.000 de lei, Ciolacu a răspuns:

'Nu cred că a fost anunţat nimeni, nu ştiu dacă domnul Predoiu, dacă este venită de la... Întrebaţi-i pe cei care v-au spus acest lucru (n.r. - că amendamentul a fost trimis de coaliţie în Parlament). Indiferent dacă ar fi rămas acel amendament, şi fără anunţul Ministerului Justiţiei, el intra într-o procedură parlamentară de dezbatere. (...) Eu am fost anunţat de o singură cifră - 9.000 de lei, am luat act din declaraţia Ministerului Justiţiei'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel