Ciolacu, la șefia PSD: Scriu un proiect politic. Nu exclud să facem echipă cu doamna Firea

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Marcel Ciolacu susține că lucrează la un proiect politic și nu exclude o eventuală echipă cu Gabriela Firea. Cu toate acestea, nu s-a hotărât încă dacă va candida sau nu la șefia PSD. 

"Doamna Gabriela Firea am văzut că a anunţat că nu o să candideze, dar nu exclud, nu neapărat să candidez eu şi să o iau pe doamna Firea în echipă, nu exclud să facem echipă împreună cu doamna Gabriela Firea. Este posibilă şi această variantă (ca Gabriela Firea să candideze şi să îl aibă în echipa ei pe Ciolacu - n.r. ). Întâi să vedem, eu lucrez, îmi scriu un anumit proiect politic, cum e şi normal, orice om politic care se respectă trebuie să facă acest lucru", a spus Marcel Ciolacu la România TV.

Modificări la statutul partidului

El a adăugat că îşi doreşte ca la congres să fie modificat statutul partidului în ce priveşte modul de a candida, să se poată candida în echipă.

"Mergem pe o structură de organizare normală şi democratică, eu mi-aş dori de la PSD să fie totuşi un partid mai modern şi să încercăm să lăsăm să iasă valorile adevărate ale partidului la lumină. Nu am hotărât în acest moment dacă voi candida. În primul rând, vreau să venim cu o groază de măsuri de modificare a statutului privind modul de a candida, adică să putem candida în echipă şi cu un proiect politic. În al doilea rând, cu cât mai mulţi candidaţi şi mai multe proiecte politice, cu atât mai bine", a menţionat Marcel Ciolacu.

Când are loc congresul PSD

Preşedintele interimar al PSD a subliniat că are mandat pentru a organiza un congres până la finalul lunii februarie şi chestiunile de organizare internă a partidului au fost rezolvate, iar de joi încep în ţară conferinţele pentru stabilirea delegaţilor la congres.

"Eu am primit un mandat să organizez un congres, am şi dat un termen până la 29 februarie. Tot ce a ţinut de organizarea internă a partidului, împreună cu domnul Paul Stănescu, le-am rezolvat, lucrurile sunt funcţionale la partid. (...) Joi, o să fie prima conferinţă la Buzău, încep conferinţele extraordinare în toată ţara, să-şi aleagă delegaţii. (...) Până pe 29 februarie va avea loc congresul. Noi am avut două termene, până pe 9 februarie să terminăm toate conferinţele extraordinare şi până pe 15 februarie toate organizaţiile să vină cu candidaţii pentru alegerile locale", a precizat liderul PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel