Ciolacu, întrebat dacă s-a discutat în coaliție despre eliminarea pensiilor parlamentarilor: Nu suntem un monolit. PSD a avut această iniţiativă

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Marcel Ciolacu spune că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor aparţine social-democraţilor şi nu coaliţiei de guvernare.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că proiectul de lege privind eliminarea pensiilor parlamentarilor aparţine social-democraţilor şi nu coaliţiei de guvernare, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă proiectul cu privire la eliminarea pensiilor parlamentarilor a fost discutat în coaliţie, Ciolacu a spus: "Noi nu suntem un monolit. Grupul PSD a avut această iniţiativă. Acum îi certăm că au iniţiative parlamentare?".

"Este cu totul altă lege"

El a explicat că pensiile parlamentarilor nu pot fi incluse în proiectul pensiilor speciale.

"Este cu totul altă lege. S-a mai făcut greşeala aceasta şi s-a constatat că este neconstituţional. Colegii mei au făcut exact ceea ce trebuie", a afirmat acesta.

Ciolacu a mai spus că acest proiect de lege va trece de Curtea Constituţională.

"Celor de la USR le-a scăpat asta intenţionat"

PSD a depus la Parlament un proiect de lege de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor, a anunţat, marţi, liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis.

"Am depus o iniţiativă legislativă care prevede eliminarea, abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, considerând că, în acest mod, avem autoritatea morală de a discuta despre celelalte pensii speciale, abrogarea lor, impozitarea lor, eliminarea unor tipuri de pensii speciale. Ştiţi că avem în dezbatere parlamentară o lege prin care impozităm şi eliminăm anumite categorii de pensii speciale. Evident că şi celor de la USR le-a scăpat asta intenţionat, cred eu, că nu au băgat în PNRR şi eliminarea pensiilor parlamentarilor.

Considerăm că nu putem discuta despre impozitarea magistraţilor, impozitarea altor tipuri de pensii speciale şi eliminarea unor astfel de tipuri de pensii speciale, de categorii, noi fiind beneficiari în continuare de pensii speciale şi neimpactând în niciun fel pensiile speciale ale parlamentarilor", a precizat Simonis la Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel