Ciolacu, întrebat dacă inspectorii ANAF vor purta pistoale: Tragi după camioane, eşti John Wayne?

Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik

Premierul Marcel Ciolacu a spus, miercuri, că inspectorii ANAF nu vor purta pistoale.

Premierul a fost întrebat de Victor Ciutacu, la România Tv, dacă angajaţii ANAF vor purta 'pistol la cingătoare'.

'E o prostie. Este o prostie şi rămâne o prostie. Am discutat şi astăzi în şedinţa de Guvern, dacă te duci într-un control undeva ceri suport de la Jandarmerie şi de la Ministerul de Interne', a răspuns Marcel Ciolacu.

Acesta a afirmat că există o prevedere legislativă cu privire la dotarea cu arme de când s-a înfiinţat ANAF, însă 'astăzi s-a descoperit această tâmpenie'.

'Cineva de la ANAF şi-a dorit să aibă pistol. Nu o să aibă nimeni niciun pistol. Au probleme, cer suportul de la Jandarmerie şi de la MAI. În ce tragi, după camioane?! Eşti John Wayne?', a mai zis Marcel Ciolacu.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a spus, luni, că inspectorii ANAF vor fi înarmaţi pentru a putea face faţă provocărilor din timpul misiunilor. Boloș a zis a în ce condiții ar avea nevoie un inspector ANAF să poarte armă.

'În momentul în care confiscă anumite bunuri, pentru că ele provin din activităţi economice ilicite, atunci se pot produce anumite situaţii neplăcute care pot duce şi la utilizarea... Gândiţi-vă la situaţia în care trebuie confiscat un bun şi reacţia pe care o poate avea proprietarul acelui bun din perspectiva relaţiei cu inspectorul antifraudă ', a zis Boloş.

Ministrul Boloş a mai spus că decizia cu privire la militarizarea Direcţiei Antifraudă Fiscală este una care va fi implementată în timp şi nu de îndată, chestionat dacă inspectorii antifraudă fiscală ştiu să folosească o armă.

'Nu discutăm de o decizie pe care o luăm de îndată, este o decizie pe care o implementăm în timp şi pe care, împreună cu sprijinul MAI, urmează să o punem la punct, ei fiind cei care eliberează certificatul de port-armă. Şi, din acest punct de vedere, credem că lucrurile trebuie să se aşeze într-o normalitate', a mai zis Marcel Boloş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel