Ciolacu, înlocuit de Ecaterina Andronescu

Darius Muresan / 13 sep 2017 / 15:24 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Camera Deputaţilor şi Senatul au decis, cu majoritate de voturi, ca senatorul PSD Ecaterina Andronescu să îl înlocuiască pe deputatul Marcel Ciolacu în grupul PRO - America. 

Acest demers are loc după ce Marcel Ciolacu a devenit vicepremier. 

Liderul deputaţilor liberali Raluca Turcan a anunţat că PNL susţine nominalizarea Ecaterinei Andronescu pe un loc care aparţine PSD, spre deosebire de PSD care refuză ca liberalul Florin Roman să ocupe funcţia de preşedinte al comisiei pentru administraţie a Camerei Deputaţilor. 

"Nu este firesc să transformaţi Parlamentul într-o feudă proprie", a spus Turcan, potrivit Agerpres. Ea a susţinut că Florin Roman este "un om care nu este comod" PSD, iar abordarea social-democraţilor este abuzivă. 

"Astăzi PNL se va comporta corect, va susţine propuneri pe locurile care revin PSD. Faceţi şi dumneavoastră acest lucru", a mai spus Turcan. 

Grupul PRO - America este condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, şi are 25 de membri. 

Deputatul Florin Roman a fost nominalizat de grupul liberal să ocupe funcţia de preşedinte al Comisiei de Administraţie Publică a Camerei Deputaţilor, membrii acestei comisii respingând însă alegerea sa în această funcţie. 

Preşedintele Comisiei pentru regulament, Eugen Nicolicea, a susţinut, miercuri, în plenul Camerei, completarea regulamentului Camerei Deputaţilor pentru ca în cazul în care membrii unei comisii resping nominalizarea făcută de un grup parlamentar pentru conducerea comisiei grupul respectiv să vină cu o altă nominalizare, această prevedere fiind contestată de deputaţii PNL şi USR pe motiv că "se face un text împotriva unei persoane". Propunerea de modificare a regulamentului a fost retrimisă la comisie pentru două săptămâni.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


n-nxt.13