Ciolacu: Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt. Să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a transmis un nou mesaj cu privire la refuzul Austriei pentru intrarea României în Schengen.

”Dreapta europeană trebuie să își asume responsabilitatea până la capăt și să-l convingă pe cancelarul austriac până mâine că România merită în Schengen, așa cum au făcut-o celelalte familii politice europene. În astfel de momente vedem cine sunt prietenii adevărați ai României.

Dublul standard nu este și nu va fi niciodată o valoare europeană. Totuși, este încurajator că doi dintre cei mai importanți lideri social-democrați europeni, cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, sunt în aceste zile în avangarda eforturilor diplomatice de a convinge Austria să își schimbe poziția în favoarea României.

Este clar că dacă România va obține un rezultat pozitiv acest lucru se datorează și acțiunilor susținute ale familiei noastre social-democrate europene, în care PSD este o voce respectată și puternică. Însă e nevoie de mai mult! Aș vrea ca până mâine reprezentanții tuturor partidelor din România să fie uniți pentru a susține până la capăt cauza țării noastre în familiile lor politice.”, a scris Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și - Ce spune Ciucă despre Schengen și România în spatele ușilor închise. Mesaj intern către PNL

Premierul Nicolae Ciucă, șef al PNL, a transmis un mesaj intern despre Schengen către colegii săi din partid.

Mesajul lui Ciucă în contextul Schengen: Orice încercare de a specula negativ politic acest moment este, de fapt, o legitimare a nedreptatii făcute României

„Dragi colegi, suntem în pragul unui moment istoric pentru România și pentru PNL. Trebuie să ne ridicăm la înălțimea acestui moment, indiferent de rezultatele votului de mâine, în JAI. Meciul se joacă până la fluierul final. Înainte și după votul în JAI nu trebuie să dăm ocazia celor care nu ne vor binele să-și valideze argumentele anti românești.

Ca atare, noi – PNL, PSD, UDMR - nu trebuie să ne atacăm între noi, nici voalat, nici nevoalat, pe tema intrării în Schengen, în niciunul dintre scenariile posibile. 

Daca începem să ne certam între noi vom valida argumentele iraționale/politice ale celor care ne vor răul. Nu trebuie să dăm apă la moară dușmanilor României și ai Europei nici din afară, nici dinăuntru. Toți cei care speculează politic și atacă PNL pe acest subiect se descalifică în fața interesului comun al românilor.

Riscul major ar fi ca noi să ne irosim într-o luptă internă, într-un moment în care ar trebui să fim uniți pentru a atinge obiectivele naționale, așa cum românii au fost uniți în momentele grele ale istoriei. 

Orice încercare de a specula negativ politic intern acest moment este de fapt o legitimare a nedreptății făcute României”, a fost mesajul lui Nicolae Ciucă adresat colegilor săi din PNL.

Vezi și - Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat, vrea ieșirea Austriei din Schengen după refuzul pentru România

Irinel Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Transporturilor, are o propunere privind poziția Austriei care vizează România în Schengen.

„Austria să iasă din Schengen!

În privința aderării României la Schengen, așa cum au declarat și colegii mei din Guvern, problemele de migrație cu care se confruntă Austria nu pot fi imputate României. Țara noastră îndeplinește toate condițiile pentru aderare și are rapoarte tehnice pozitive.

Mai mult, conform Frontex, migrația ilegală a scăzut în România. Toate cifrele și argumentele sunt de partea noastră, iar toate statele membre ne susțin în ceea ce privește aderarea țării noastre la Schengen, mai puțin Austria. Vezi continuarea aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel