Ciolacu, despre 'protejarea' lui Tăriceanu în cazul solicitării DNA: Am înţeles această tactică la adresa PSD

Ciolacu
Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Marcel Ciolacu, a declarat joi că decizia de respingere în Parlament a cererii DNA referitoare la Călin Popescu-Tăriceanu a fost a senatorilor, precizând că 'nu sunt numai pesediştii care au votat' împotriva ridicării imunităţii în cazul liderului ALDE.

'Nu sunt senator (...) A fost decizia colegilor de la Senat. Am văzut de la toate partidele. E foarte uşor să aruncăm vina numai pe PSD, am înţeles această tactică. Dintr-odată a dispărut din discurs guvernarea PSD-ALDE, a rămas numai guvernarea PSD. Vă rog frumos, sunt filmări la Senat şi vedeţi exact cine a votat, cum a votat, nu sunt numai pesediştii care au votat într-un anumit sens', a afirmat Ciolacu, întrebat dacă regretă faptul că PSD l-a protejat pe Călin Popescu-Tăriceanu prin respingerea solicitării DNA.

Marţi, preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat că a fost o greşeală protejarea de către PSD a lui Călin Popescu-Tăriceanu în Senat atunci când s-a discutat despre solicitarea DNA. Plenul Senatului a respins, în luna iunie, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, care, la acea vreme, era preşedintele Camerei superioare a Parlamentului. Votul a fost secret cu bile, în favoarea cererii pronunţându-se 38 de senatori, 71 au votat împotrivă şi unul s-a abţinut. Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel