Legea offshore e gata! Marcel Ciolacu: Mâine, sub semnătura mea, a premierului Ciucă și a președintelui Hunor, va fi depusă la Parlament

Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu
Sursa foto: Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit despre noua Lege offshore care ar urma să fie depusă în Parlament.

"De la 9.00 dimineaţa până la 11.00, am stat împreună cu ministrul de Finanţe, secretarul general al Guvernului şi ministrul Energiei să finalizăm Legea offshore. Vom mai avea o întâlnire după ora 14.00. Mâine, sub semnătura mea, a domnului prim-ministru Nicolae Ciucă, a domnului preşedinte Kelemen Hunnor, va fi depusă la Parlament Legea offshore, astfel încât să ne încadrăm în perspectiva ca, cel târziu în 2027, din Marea Neagră să fie scoase primele gaze.

"Statul român, prioritar la accesul la gaze"

Sunt mai multe diferențe faţă de vechea lege. Avem o abordare ca statul român să fie prioritar la accesul la gaze. Este o noutate! Întâi cumpără statul român şi companiile româneşti acest gaz şi apoi se poate exporta surplusul. Am luat şi am discutat un pic şi de abordarea României împreună, în ceea ce priveşte consumul, cu Republica Moldova, cel mai vulnerabil stat european în acest moment în fața agresiunii lui Putin asupra statelor independente. De departe, toată Europa trebuie să ajute Republica Moldova. Există mai multe praguri de impozitare. Cert este că statul român va câștiga 60%. Companiile de stat - OMV și RomGaz - au 40% din beneficiile din gazul din Marea Neagră. Noutatea este și această abordare pe onshore de mare adâncime", a mai spus Marcel Ciolacu.

"Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja"

”România va avea gaze şi din alte surse iarna viitoare, inclusiv din Marea Neagră. Exploatarea gazelor din Marea Neagră a început deja, de către cei de la compania Black Sea Oil&Gas. Se fac deja teste pentru a introduce prima moleculă de gaz în sistemul naţional de transport. Începând de anul acesta vom avea un miliard de metri cubi de gaze în plus”, a scris pe Facebook ministrul Energiei.

Interviul integral, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel