Ciolacu, despre cazul abuzului sexual la o şcoală din Bucureşti: Nu va rămâne piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns asemenea fapte

Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că marţi dimineaţă urmează să primească detalii cu privire la cazul de agresare sexuală a unui copil în incinta unei şcoli din Bucureşti.

 

Ciolacu a fost întrebat, la Antena 3, despre cazul de la o şcoală din Bucureşti, autorităţile au început o anchetă pornind de la acuzaţiile că "un copil de câţiva anişori a fost violat în baie".

"Până mâine dimineaţă vom şti exact. Vă daţi seama că nu va rămâne piatră pe piatră acolo, dacă se confirmă că directoarea a ascuns asemenea fapte. Vedem mâine dimineaţă exact. Până mâine dimineaţă o să primesc întreaga... Vom vedea tot adevărul", a precizat Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a subliniat că nu poate tolera un astfel de caz, întrebat dacă a cerut informaţii.

"La un asemenea caz, cum să nu? Dar, totuşi, trăim într-una dintre cele mai sigure ţări din Europa. Este greu să diger o astfel de faptă şi un astfel de caz", a afirmat Ciolacu.

Luni, ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită ministerului concluziile cercetării în cazul copilului care ar fi fost abuzat sexual de doi colegi.

Un reprezentant al Ministerului Educaţiei s-a deplasat luni dimineaţă la respectiva şcoală

"Violenţa, agresiunile şi comportamentele abuzive sunt incompatibile cu un mediu şcolar sănătos şi sigur. Am solicitat Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti să transmită Ministerului Educaţiei concluziile cercetării. În aceeaşi măsură, reiterez obligaţia şcolilor de a întreprinde demersurile prevăzute în Procedura privind gestionarea cazurilor de violenţă, care stabileşte foarte clar paşii de urmat în cazul agresiunilor de orice tip, indiferent dacă sunt semnalate de elevi, cadre didactice sau părinţi", a declarat Ligia Deca, citată într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, un reprezentant al Ministerului Educaţiei s-a deplasat luni dimineaţă la respectiva şcoală, împreună cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti.

"Am fost acolo împreună cu inspectorul şcolar general pentru a însoţi echipa de control pe care dumnealui a numit-o în vederea cercetării aspectelor semnalate de către părinţii protestatari, pe de o parte. Pe de altă parte, nu putem rezolva lucrurile în stradă. (...) Am lăsat echipa de control să îşi facă treaba", a declarat, pentru AGERPRES, luni, Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei.

El a adăugat că, întrucât există o cercetare în curs a organelor de anchetă, nu se poate pronunţa în acest caz.

"Este în cercetare de către organele de anchetă, nu îmi permit să mă pronunţ asupra acestor fapte. La nivelul şcolii, noi putem să verificăm dacă s-au respectat procedurile noastre administrative. Dacă şcoala a fost informată oficial, ce măsuri a luat, dacă nu a luat, de ce nu le-a luat. Nu m-am dus acolo să fac anchete personal. (...) Ceea ce reclamau părinţii este asigurarea securităţii copiilor lor la şcoală", a menţionat secretarul de stat.

Cazul este preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, conform Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel