Ciolacu, declarații la intrarea în Guvern, înainte de întâlnirea cu premierul Cîțu

Facebook Marcel Ciolacu
Facebook Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a făcut, joi, câteva declarații înainte de întâlnirea cu premierul Florin Cîțu pentru a discuta despre PNRR.

„Mulțumesc partenerilor sociali care ne însoțesc azi. Dumitru Costin, reprezentantul angajatorilor, și Florin Jianu, reprezentantul angajaților, și colegilor mei, experții din PSD. PNRR a fost respins de două ori de Comisia Europeană”, a spus, joi după-amiază, Marcel Ciolacu la intrarea în Palatul Victoria.

Acesta a salutat decizia premierului Florin Cîțu de a invita PSD.

„Nu avem nicio problemă să venim la guvern, pentru vorbim de un plan național al României și al românilor. De aceea am venit cu partenerii social. Nu este un plan al unui partid sau Guvern, este un plan care trebuie să schimbe viața românilor”, a precizat liderul social-democrat

Întrebat dacă PSD va vota ratificarea tratatului în cazul în care PNRR nu va fi prezentat în Parlament, Ciolacu a răspuns: „Cred că este convenit momentul cu prezentarea în Parlament. Acest lucru este convenit deja cu comisarii europeni și cu Comisia Europeană, inclusiv președinta CE ne-a scris că e normal ca acest plan să fie prezentat în Parlament”.

Marcel Ciolacu a anunțat miercuri seara că la discuția pe care o va avea joi cu premierul Florin Cîțu va merge cu mai mulți specialiști ai partidului, dar și cu reprezentanți ai IMM-urilor și ai sindicatelor.  

Premierul Florin Cîțu, precizări

 

„Mânie la, ora 15.00, voi avea o întâlnire la Guvern cu câțiva reprezentanți ai Partidului Social Democrat pe tema PNRR. Vreau să vă aduc aminte că am fost cel care la buget i-am spus domnului Ciolacu să vină să îi prezint bugetul, nu a venit, când a fost vorba în pandemie de specialiști în Sănătate am spus că sunt dispus să ascult soluțiile PSD, nu a venit. Să vedem, mâine, dacă Partidul Social Democrat va da curs invitației să discutăm despre un proiect care îi interesează pe toți românii”, declarase Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că sunt, în continuare, discuții cu Comisia Europeană și că vrea să se asigure că Planul Național de Redresare și Reziliență va fi depus cât mai repede.

Guvernul trebuie să depună varianta finală a Planului Național de Redresare și Reziliență până la finalul lunii mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel