Ciolacu are COVID. Alina Gorghiu se întâlneşte cu Maia Sandu în locul lui

Marcel Ciolacu are COVID-19. Drept urmare, a anulat întâlnirea cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, care trebuia să aibă loc vineri.

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, va avea, vineri, la Palatul Parlamentului, o întrevedere cu Maia Sandu, deoarece Marcel Ciolacu, care este bolnav de COVID, nu va mai participa la întâlnire. 

 

Citește și...

Bilanț coronavirus. Peste 8.800 de cazuri, în ultimele 24 de ore. Situația de la ATI

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 8.831 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, cu 508 mai puține față de ziua anterioară.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 296 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 3.757, cu 48 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 266 persoane, cu 13 mai multe față de ziua anterioară. Din cei 266 pacienți internați la ATI, 230 sunt nevaccinați.

Din totalul pacienților internați, 590 sunt minori, 586 fiind internați în secții, cu 21 mai puțin față de ziua anterioară și 4 la ATI, la fel ca în ziua anterioară.

În intervalul 28.07.2022 (10:00) – 29.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 28 decese (21 bărbați și 7 femei), dintre care 1 deces raportat anterior intervalului de referință. Până astăzi, 65.963 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În ultimele 24 de ore, au fost efectuate 4.942 teste RT-PCR (2.992 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.950 la cerere) și 20.669 teste rapide antigenice. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 13.305.490 teste RT-PCR și 10.712.881 teste rapide antigenice.

Citește și...

Maia Sandu, în timpul conferinței din România: În cel mai negru scenariu în care Rusia va ataca R. Moldova, vom cere ajutor

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, azi, la Palatul Cotroceni, cu omologul său din Republica Moldova, Maia Sandu, unde au purtat o discuție cu privire la situația de securitate din regiune după invazia rusă din Ucraina, dar și despre criza energetică generată de Moscova.

După conferința comună, Maia Sandu a fost întrebată de posibilitatea destabilizării Republicii Moldova de către Federația Rusă, în contextul în care Moldova e stat candidat la aderarea la UE.

Maia Sandu subliniază că Republica Moldova ia în calcul toate scenariile, inclusiv cel al unui atac rus, iar Chișinăul va cere ajutor în cazul în care va fi atacat.

„Suntem îngrijorați și luăm în calcul toate scenariile, chiar și cele mai pesimiste. Ne pregătim pentru toate scenariile. Iar în situația în care Rusia va încerca să atace Republica Moldova evident că vom cere ajutor”, a precizat Maia Sandu, în conferința sa din România. 

„Noi rămânem cei mai apropiați de Republica Moldova. Nu vă vom abandona, indiferent de ce scenariu vom ajunge cu toții prin acest nefericit război dus de Rusia împotriva Ucrainei”, a conchis și președintele român Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel