Ciolacu: Acord istoric care vizează multinaționalele. 'Guvernul Cîțu tace mâlc! Ieșiți la tablă și explicați-ne!'

Foto Facebook Marcel Ciolacu
Foto Facebook Marcel Ciolacu

Președintele PSD Marcel Ciolacu acuză că 'România se regăsește printre țările care susțin o reformă fiscală de amploare pe plan internațional', iar 'Guvernul Cîțu tace mâlc.'

'Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor! Guvernul Cîțu tace mâlc!', așa începe o postare pe Facebook a liderului social-democraților, Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a scris în continuare că 'România se regăsește printre țările care susțin o reformă fiscală de amploare pe plan internațional' și 'Executivul condus de „primul economist al țării”, Florin Cîțu, este... în tăcere!'.

Ciolacu i-a cerut premierul Cîțu, astfel, câteva explicații. 'Domnule premier, ieșiți la tablă și explicați-ne! Sau este o altă reformă de care fugiți?!', a transmis Ciolacu (PSD). 

De asemenea, Ciolacu a oferit mai multe detalii despre 'acordul istoric', susținând că decizia a fost luată 'de peste 130 de țări care reprezintă nu mai puțin de 90% din PIB-ul mondial.'

'Toate s-au aliniat OECD și România este printre ele. Reforma vizează ca în special companiile multinaționale să plătească o parte echitabilă a impozitelor oriunde își desfășoară activitatea!', a mai scris Ciolacu.

În încheiere, președintele PSD a lansat câteva întrebări la adresa Guvernului Cîțu: 'Românii - și mai ales firmele cu capital străin care ne susțin economia - doresc să știe cum îi vor afecta această taxare cu 15% a companiilor mari! Și ce venituri estimați că vor veni la buget și pe ce anume le veți cheltui?!'

Un document cu criticile CE pe PNRR ar fi ținut secret

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a vorbit aseară, la România TV, despre criticile aduse de Comisia Europeană la adresa României privind proiectele din PNRR. Documentul ar fi fost secretizat. 

'Avem reforme adunate cât Spania, Italia, Germania și Franța la un loc. Am înțeles că au venit materiale de la Comisia Europeană unde reformele duse de domnul Ghinea sunt făcute praf de către Comisie. Documentul a intrat în minister și l-a secretizat. L-a pitit într-un sertar să nu-l vadă nimeni. Nici la primul ministru, nici la Guvern nu a ajuns acest document primit de domnul Ghinea. Categoric că vom face demersuri. Ei ne spuneau cât de transparenți or să fie când o să vină la guvernare și ei ne amanetează viitorul pe niște reforme pitite. Sunt mai multe documente. Este unul care face Agenția, acea batjocură de unde vor să fure ei milioanele de euro cu consultanții pe zona de sănătate. Există un document clar de la Comisie că este o aberație și acest document este pitit și la Ministerul Sănătății, și la domnul Ghinea, iar astăzi au primit document în care le fac praf reformele. Ne amanetează cu reforme pe care nu le cunoaștem. Nu există o discuție publică. Vom fi ultimul stat din Europa. Spania, Portugalia, au primit deja avansul. Alții au început să lucreze, iar la noi se intră în vacanță. Primii bani îi vedem la anu`. Ce bani să intre în România? Poate împrumuturile lui Cîțu', a declarat Marcel Ciolacu, joi, 1 iulie. (Citește mai mult AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel