Ciolacu, anunț despre candidatura la șefia PSD: Mă onorează şi mă obligă

Alexandru Ichim / 09 feb 2020 / 16:22 Salveaza PDF Comentarii

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a făcut anunțul cu privire la o eventuală candidatură la șefia partidului. 

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că săptămâna viitoare va anunţa dacă se înscrie sau nu în competiţia pentru funcţia de preşedinte plin al partidului, la congresul ce ar urma să aibă loc, cel mai probabil, la sfârşitul acestei luni, scrie Agerpres. 

"Mă onorează şi mă obligă propunerea făcută de doamna Firea. Este normal ca în aceste zile împreună cu colegii mei să începem să avem discuţii serioase şi să iau personal o decizie. Înainte de toate vreau ca luni, când ne reunim toţi colegii din ţară, să avem o discuţie serioasă în ceea ce priveşte viitoarea strategie a PSD, să închidem discuţiile în ceea ce priveşte modificările la statutul PSD şi nu în ultimul rând să decidem data congresului. Nu aş fi candidat fără susţinerea celei mai mari şi puternice organizaţii a PSD la nicio funcţie", a spus Ciolacu duminică la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti.

Încearcă să înveţe din istoria recentă a partidului

 

"Nu vreau să fac aceleaşi greşeli pe care le-au făcut alţii. Consider că preşedintele PSD nu trebuie să vină în această funcţie doar pentru că are cea mai înaltă funcţie în statul român (dintre membrii PSD - n.r.). Preşedintele PSD trebuie să fie ales de către dvs. la congres pentru că poate demonstra şi poate arăta anumite victorii. De aceea eu o perioadă mai lungă de timp am încercat să nu fac niciun anunţ. Cu certitudine săptămâna viitoare voi face acest anunţ - dacă voi intra în această cursă. Vreau să găsim formula de echipă cea mai bună astfel încât anul acesta, în cele două bătălii electorale, PSD nu să intre în turul 2, ci să câştige alegerile", a subliniat Ciolacu.

Organizaţia PSD Bucureşti îl va susţine la congres pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte şi a propus ca în data de 29 februarie să aibă loc congresul extraordinar în care urmează să fie aleasă o nouă conducere.

Propunerea făcută de Gabriela Firea 

 

Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, a propus duminică, în cadrul Conferinţei extraordinare a organizaţiei, ca Marcel Ciolacu să fie susţinut la congres pentru funcţia de preşedinte. Tot ea a propus şi ziua de 29 februarie pentru a se organiza congresul.

"Amânarea sine die a unui congres ne face rău. Vă propun ca prin votul dumneavoastră să propunem organizaţiei centrale să stabilim o dată certă la care va avea loc un congres. Să transmitem conducerii centrale data de 29 februarie ca dată a congresului. (...) Vă propun să îl susţinem pe Marcel Ciolacu pentru funcţia de preşedinte", a spus Firea, la Conferinţa extraordinară a PSD Bucureşti pentru desemnarea candidaţilor la congres.

Social-democraţii care participă la Conferinţa extroardinară au adoptat cele două propuneri prin aplauze.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25