CIO cere federaţiilor internaţionale să anuleze sau să mute evenimente din Rusia sau Belarus

Steagul Olimpic (Twitter)
Steagul Olimpic (Twitter)

Rusia și Belarus au încălcat armistițiul olimpic

Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic Internațional (CIO) a îndemnat, vineri, toate federațiile internaționale să anuleze sau să mute evenimentele sportive planificate în prezent în Rusia sau Belarus, potrivit unui comunicat publicat pe Twitter.

În plus, Comitetul Executiv solicită ca drapelul Rusiei şi Belarusului să nu fie arborat la niciun eveniment sportiv internaţional şi să nu fie cântate imnurile naţionale ale acestor două ţări, precizează comunicatul de presă al CIO, care estimează că aceste două ţări au încălcat armistiţiul olimpic.

De altfel, CIO a reiterat astăzi condamnarea fermă a încălcării armistițiului olimpic de către guvernul rus și guvernul Belarus prin sprijinul său în acest sens. Rezoluția respectivă a ONU a fost adoptată de Adunarea Generală a ONU la 2 decembrie 2021 prin consensul tuturor celor 193 de state membre ale ONU. Armistițiul Olimpic a început cu șapte zile înainte de începerea Jocurilor Olimpice, pe 4 februarie 2022, și se încheie la șapte zile după închiderea Jocurilor Paralimpice.  

Marele Premiu al Rusiei, anulat 

Marele Premiu al Rusiei de Formula 1, programat pe 25 septembrie la Soci, a fost anulat, a anunţat vineri promotorul Campionatului Mondial de F1, ca urmare a invadării Ucrainei de către armata rusă, transmite Agerpres. 

”Joi seară, Formula 1, FIA (n.r. - Federaţia Internaţională de Automobilism) şi echipele au discutat despre poziţia sportului nostru, iar concluzia este, ţinând cont de opinia tuturor părţilor interesate, că este imposibilă organizarea Marele Premiu al Rusiei în actualele circumstanţe. Urmărim evoluţiile din Ucraina cu tristeţe şi stupoare şi sperăm o rezolvare rapidă şi paşnică a situaţiei actuale", se arată în comunicatul publicat pe Twitter. 
Marele Premiul al Rusiei a fost introdus în 2014 în calendarul F1. Oraşul Soci, gazda Jocurilor Olimpice de iarnă din acelaşi an, a fost ales pentru a-l organiza. De altfel, ediţia din acest an a Marelui Premiu al Rusiei ar fi trebuit să fie ultima la Soci, cursa urmând să aibă loc de anul viitor la Sankt Petersburg. (Citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel