Cinema Gloria, redeschidere. Robert Negoiță, primar Sector 3, anunț privind inaugurarea

Foto: Facebook Robert Negoiță
Foto: Facebook Robert Negoiță

Robert Negoiță va inaugura duminică, 21 mai, în prezența primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, noua sală de spectacole multifuncțională amenajată în cadrul cinematografului „Gloria", modernizat și consolidat în ultimii doi ani. 

Cu această ocazie, Teatrul Metropolis va susține spectacolul „Podu' " în regia lui Horațiu Mălăele, avându-i în distribuție pe Horațiu Mălăele, George Ivașcu și Meda Victor, iar obiectivul va fi redat circuitului cultural bucureștean.

Încă din anul 2015, primarul Robert Negoiță a preluat cinematograful „Gloria" în administrarea Primăriei Sectorului 3 și a început lucrările de consolidare și modernizare a clădirii astfel încât acest spațiu a fost transformat într-o sală multifuncțională unde vor fi proiectate filme, dar vor avea loc și spectacole de teatru sau diverse evenimente artistice și educative, se arată pe site-ul primpriei.

Imediat după preluare Primăria Sectorului 3 a deschis șantierul pentru refacerea întregii clădiri. A fost nevoie de consolidarea acoperișului și de asigurarea unei bune hidroizolații a terasei, refacerea pardoselilor, placarea treptelor, tratamente fonoizolante, fonoabsorbante și acustice.

A urmat refacerea instalațiilor electrice, termice, de ventilație, la care s-a adăugat reamenajarea grupurilor sanitare. La fel de importante pentru transformarea acestei clădiri au fost sistemul de detecție și avertizare la incendiu, sistemul de sonorizare și nu în ultimul rând supravegherea video a întregului ansamblu.

Clădirea în sine face parte dintr-un ansamblu arhitectural care cuprinde și zona din imediata vecinătate. Astfel, a fost amenajată în fața cinematografului și o piațetă urbană ce cuprinde o fântână arteziană, un amfiteatru, pergole și o serie de elemente tipice mobilierului urban.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel