Cine va fi noul președinte PNL? Bogdan Chirieac: Gesturile dau un semnal. Nimeni nu îndrăznește

Ludovic Orban (PNL)
Ludovic Orban (PNL)

Analistul politic Bogdan Chirieac susține că aproape niciun partid ”nu îndrăznește să negocieze cu președintele Iohannis”.

Bogdan Chirieac, analist politic, a intervenit miercuri în direct la România TV unde a explicat cine ar putea fi viitorul premier, dar și cine ar putea fi numit președinte al Partidului Național Liberal. 

”Senzația pe care o am este că generalul Ciucă nu este premier interimar, este viitorul premier al României, pur și simplu. Dacă era un singur premier interimar menit să conducă administrația până la instalarea viitorului Guvern- care nu pot să-i spun neapărat legitim pentru că e încălcată Constituția., partidul care a câștigat alegerile nici măcar nu a fost contactat pentru a forma viitorul Guvern, dar în România merge și așa-  atunci nu facea aceste gesturi, ori acestea sunt menite să dea un semnal. Ludovic Orban nu mai contează în PNL. Nu m-ar mira ca domnul Ciucă să fie ales viitorul președinte PNL. În privința a ceea ce vrea PNL-ul, nu are niciun fel de relevanță. Acum este despre ceea ce vrea președintele Klaus Iohannis. Că-i spun, că fac, că se gândesc, sunt povești. În PNL, singurul care doar dictează este președintele Iohannis. Până la urmă este și asta o modalitate de a conduce un partid politic în România. Președintele Iohannis a câștigat mandatul cu 66% din voturi, iar PNL-ul nu a reușit să câștige alegerile parlamentare cu tot sprijinul pe care l-a avut”, a declarat Bogdan Chirieac. 

Va mai avea Orban susținere?

Întrebat dacă Ludovic Orban ar mai putea avea susținere în PNL, analistul politic a răspuns: 

”În opinia mea, nimeni din PNL nu îndrăznește să negocieze cu președintele Iohannis. Președintele doar comunică și dacă mă întrebați, probabil că exceptând unul sau două partide politice, nimeni nu îndrăznește să negocieze cu președintele Iohannis. Nu știu cât este de supărat președintele pe faptul că Ludovic Orban a pierdut alegerile. Dar semnalele presei erau. Guvernul lui Orban era numit Guvernul proștilor. Eu nu pot să cred că președintele nu a văzut nici măcar o dată ce vorbește lumea în târg”, a completat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel