Cine va fi noul premier, la bursa zvonurilor

sala-de-sedinte
sala-de-sedinte

Pentru numirea unui nou premier, bursa zvonurilor indică câțiva posibili înlocuitori pentru fotoliul din Palatul Victoria. Totuși, cele mai mari șanse vor avea persoanele din zona economică.

Vorbim în primul rând despre guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, văzut întotdeauna ca o soluţie pentru rezolvarea miraculoasă a oricărei situaţii de criză. Cu un mandat abia prelungit la conducerea BNR, este însă prea puţin probabil ca Isărescu să accepte să se mute la Palatul Victoria.

Şi dacă nu-i şeful, atunci poate adjunctul. Consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, este şi el pe listă. Croitoru chiar a fost desemnat în 2009 candidat la funcţia de premier dar Parlamentul a refuzat atunci să se întrunească pentru a-i valida Cabinetul, iar Croitoru a renunţat ulterior.

Nici fostul ministru de Finanțe, Sebastian Vlădescu, nu a fost omis de pe lista de a-l înlocui pe Emil Boc.

Fostul ministru al Finanţelor şi actualmente reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu, se regăseşte şi el pe lista economiştilor de succes care ar putea ajunge la Palatul Victoria.

O figură aparte în această listă o face însă Ionel Blănculescu. Fost ministru în Guvernul Năstase, specialist în finanţe, Blănculescu este singurul care a şi declarat că a avut deja discuţii cu lideri PDL care l-au curtat pentru a prelua funcţia de premier. Mai mult, Blănculescu spune că ar şi accepta acest lucru dar în anumite condiţii.

În fine, la bursa zvonurilor se mai vehiculează şi nume din sfera serviciilor secrete: Cristian George Maior, directorul SRI sau omologul său de la SIE, Mihai Răzvan Ungureanu. În ceea ce-l priveşte pe ultimul, numele lui a mai fost vehiculat chiar ca posibil viitor candidat susţinut de PDL la preşedinţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel