Cine va fi noul candidat la prezidențiale al lui Băsescu

Elena Udrea Băsescu
Elena Udrea Băsescu

Deși PMP și-a anunțat prezidențiabilul la Congresul partidului din 7 iunie, în persoana lui Cristian Diaconescu, formațiunea înființată de președintele Băsescu va alege marți, din nou, candidatul la alegerile din toamnă. Șefa PMP, Elena Udrea, a declarat miercuri că sunt două nume pe lista nominalizărilor: al său și al lui Cristian Diaconescu.

"Marţea viitoare vom avea un nou Colegiu şi vom vota asupra candidatului PMP la prezidenţiale. Nominalizările sunt Cristian Diaconescu şi cu mine. Trebuie să avem cel mai bun candidat, temerea e că am putea rata turul doi", a declarat Elena Udrea la România Tv.

Ea a adăugat că va accepta să fie prezidențiabilul partidului dacă va primi un mandat în acest sens.

PMP va da un vot decisiv asupra prezidențiabilului după ce mai multe voci au contestat prestația lui Cristian Diaconescu. Fostul social-democrat apare rar în mass-media și stă prost în sondaje, principalii doi actori ai disputei pre-electorale fiind Klaus Iohannis (ACL) și Victor Ponta (PSD).

Diverși analiști au opinat încă de la momentul Congresului PMP că Diaconescu este un candidat paravan, în cursă urmând să se înscrie, din partea taberei lui Traian Băsescu, Elena Udrea.

Într-o ieșire publice anterioară, Elena Udrea a afirmat că discuțiile din ultimele zile "au pus la îndoială candidatura d-lui Diaconescu". Potrivit spuselor sale, strângerea de semnături pentru candidatura fostului ministru de Externe "nu este în target", dar pune acest lucru pe seama faptului că vara se lucrează la "ralanti". "Tehnic", este posibil ca partidul să-l retragă pe Cristian Diaconescu din poziția de candidat al PMP la Președinție, mai puncta Udrea la B1 Tv.


Udrea admite: în PMP se cere capul lui Diaconescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel