Cine va alege candidatul PSD la prezidențiale. Marcel Ciolacu: Nu o să mă las împins să iau o decizie pe care nu mi-o doresc

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Premierul Marcel Ciolacu a explicat mecanismul Partidului Social Democrat pentru alegerile prezidențiale de anul viitor.

„Alegerile pentru președintele României vor fi la sfârșitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, la anul. Eu am provocări suficiente la Guvern în momentul acesta ca să mă gândesc la altă decizie. Părerea mea este că, în interiorul partidului, eu sunt și președintele Partidului Social Democrat. După alegerile europarlamentare, va începe discuția privind candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de președinte”, a spus premierul Marcel Ciolacu. 

Cursă internă la PSD

„Mai mult, eu am luat și am anunțat o decizie, a mea și a colegilor mei, cei care doresc, aspiră la această funcție, vin într-o cursă internă. Fiecare organizație PSD județeană va vota pe cine susține. Candidatul Partidului Social Democrat nu va mai fi decis de un număr restrâns, cum s-a făcut până acum.

Nu cred că este o prioritate pentru români dacă eu candidez sau nu anul viitor. Momentan, am o provocare, trebuie să fac față la această provocare și la timpul potrivit se vor lua decizii. Decizia nu o ia Marcel Ciolacu, decizia o să o iau împreună cu colegii mei. Ce pot să vă spun cu certitudine că nu o să fac greșelile pe care le-au făcut ceilalți președinți ai Partidului Social Democrat”, a mai spus Marcel Ciolacu, la România TV.

Președinte de stânga în România

„Deci toți cei care au pierdut alegerile- și s-au pierdut patru rânduri de alegeri- au făcut greșeli, n-au luat decizia corectă în momentul respectiv. (...) Faptul că nu ai câștigat înseamnă că n-ai luat decizia corectă. Eu n-o să mă las angrenat și împins de către cineva să iau o decizie pe care eu nu mi-o doresc sau nu cred că este bună pentru români. Dar cu certitudine ce vă pot spune este că România va avea un președinte de stânga”, a declarat premierul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel