Cine TACE în cazul care a îngrozit România. Firea: „Nu mă surprinde!” A luat o decizie

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reacționat dur după cazul care a îngrozit România. 

Gabriela Firea a transmis, printr-o postare pe Facebook, că „sunt mamă. Am trei copii. Întotdeauna i-am învățat să nu rănească pe nimeni fizic sau moral. Să nu lovească. Să nu umilească. Să fie politicoși. Îmi spun mereu că ei sunt cei care sunt bruscați de unii colegi, pentru că eu i-am învățat să fie buni și iertători. Și să nu răspundă violenței de orice tip în același mod. Le-am explicat că violență verbală sau/și fizică nu poate fi soluția vreunui conflict.

Sunt foarte mulți părinți care procedează că mine. Și, de multe ori, și lor copiii le reproșează că i-au învățat să nu riposteze. Dar credem cu toții că această este calea corectă pentru copil, tânăr sau adult : fără violență! Violență naște violență!”.

În continuare, primarul general al Capitalei a precizat că „mă îngrijorează cazurile de violență, agresivitate și intimidare în rândul copiilor și adolescenților, în fața cărora trebuie să luăm atitudine cu fermitate”.

Gabriela Firea: Nicio reacție din partea Ministerului Educației 

Firea a adus în discuție apoi, „pasivitatea și lipsa oricărei reacții din partea Ministerului Educației”. Lucru care, spune Firea, „nu mă surprinde și nici nu trebuie să fie un exemplu de urmat”.

În ceea ce privește Guvernul, Firea a spus că „de la Guvern, care a contestat la Curtea Constituțională, pentru a două oară în ultimele săptămâni, legea de majorare a alocațiilor pentru copii, ce așteptări să avem?”.

Edilul mai susține că „faptul că există o lege împotriva violenței psihologice-bullying nu este suficient! Cazurile de violență au rădăcini adânci. Este nevoie de o înțelegere profundă a cauzelor care duc la astfel de situații extreme pentru a găși soluții să le preîntâmpinăm”.

Firea, decizie

„Ca mamă și primar, voi invita la discuții reprezentanți ai societății civile, asociațiilor de părinți și elevi, ai instituțiilor statului cu responsabilități în protejarea drepturilor copiilor pentru a vedea împreună ce putem face pentru că situații de felul celei de la Târgu Jiu să nu se mai întâmple.

Este responsabilitatea noastră să ne protejăm copiii și tinerii, indiferent prin ce încercări ale vieții trec!”, încheie Firea mesajul de pe social media. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel