Cine sunt Anca Dragu şi Radu Mihail, favoriţii pentru a prelua şefia Senatului în viitorul Parlament

Radu Mihail (USR) şi Anca Dragu (PLUS) sunt cele două nume vehiculate pentru a prelua şefia Senatului în viitorul Parlament. 

Radu Mihail a fost, în ultimul legislativ, senator USR-PLUS Diaspora, dar şi membru al Comisiei pentru Românii din afara graniţelor şi vice-preşedintele al Comisiei pentru Politică Externă. Absolvent al Facultății de Electronică și Telecomunicații din București, și-a completat educația obținând diploma de studii post-universitare în dezvoltarea economică a întreprinderilor de la INDE (Institutul Național de Dezvoltare Economică, ASE Bucuresti/CNAM Paris) la care a adăugat în 2008 un Executive MBA de la HEC School of Management Paris.

Domeniile economice principale în care a activat sunt TIC și energie, în companii multinaționale precum France Telecom/Orange, Motorola și CGGVeritas. A condus activități de concepere și lansare pe piață a unor produse și servicii diverse, de la telefoane mobile la achiziții de date geofizice, conform CV-ului său. 

Anca Dragu, de la ministru în Cabinetul Cioloş la favorit la şefia Senatului 

Anca Dana Dragu Paliu a fost al 156-lea ministru al Finanțelor Publice ale României și a doua femeie din România, după Ioana Petrescu, care a deținut această funcție. 

Între 2013 şi 2015 a fost analist economic la Direcția Generală pentru Afaceri Economice și Financiare, din Comisia Europeană, unde a avut de realizat elaborarea și implementarea unei abordări îmbunătățite privind supravegherea  multilaterală, în contextul Strategiei UE 2020 și a eforturilor de consolidare a coordonării politicilor economice, dar şi furnizarea de consultanță economică privind reformele structurale în statele membre și UE.

În baza identităţii de gen, este de aşteptat ca o femeie să conducă Senatul României în următorii ani, motiv pentru care Anca Dragu pare să fie favorită în faţa lui Radu Mihail pentru a fi nominalizată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel