"Cine strânge semnături pentru Diaconu încalcă legea"

Președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, spune că încercarea de a strânge semnături pentru candidatura lui Mircea Diaconu ca independent la europarlamentare nesocotește o decizie a instanței supreme și reprezintă o încălcare a legii.

"Am observat manipularea care se perpetuează pe un post de televiziune, e citit altfel acel paragraf de lege. E o încercare de a decredibiliza decizia Instanței Supreme, de a o reinterpreta, de a duce lucrurile în derizoriu: Dacă există vot popular, putem călca în picioare orice decizie a justiției", a declarat Georgescu, vineri, în timpul unei intervenții telefonice la B1 Tv.

Șeful ANI este convins că Biroul Electoral Central nu va valida candidatura actorului, "indiferent de câte semnături vor strânge, chiar și un milion", citează stiripesurse.ro.

"Ar însemna o încălcare e unei decizii a Înaltei Curți și ar comporta comiterea unei fapte penale dacă este acceptată această candidatură", a mai spus Horia Georgescu.

El a adăugat că BEC ar comite fie abuz in serviciu, fie o nerespectare a legii dacă ar aproba candidatura lui Diaconu.

"În BEC sunt 5 judecători din cadrul Înaltei Curți. Este aproape imposibil ca ei să valideze o candidatură care are legătură cu o decizie a instanței supreme", a declarat președintele ANI.

Horia Georgescu are un mesaj pentru persoanele care participă la campania privind stângerea celor 100.000 de semnături necesare candidaturii lui Diaconu.

"Cine participă la această acțiune de strângere de semnături, de promovare a candidaturii domnului Mircea Diaconu, încalcă legea și împiedică înfăptuirea justiției așa cum este definită de Constituția României și de normele legale în vigoare", a mai afirmat Georgescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel